Διαβάσαμε: "Παράλληλες Νύχτες" από την Ιωάννα Νοταρά

Ιουλίου 30, 2018
Παράλληλες νύχτες. Παράλληλες σχέσεις. Παράλληλες ζωές.

Αθήνα. Δεκαετία '80.

Η νεαρή Βίκυ Παράσχου γεμάτη φιλοδοξίες και όνειρα για τη ζωή φεύγει από το χωριό της και αποφασίζει να σπουδάσει Νομική στην Αθήνα. Στόχος της είναι να γίνει μια διακεκριμένη δικηγόρος και να ζήσει τον ένα και μοναδικό έρωτα.

Η Αγγελική και ο Στράτος από την παιδική τους κιόλας ηλικία ήταν αχώριστοι. Είκοσι χρόνια μετά τα όνειρά τους γίνονται πραγματικότητα. Ο γάμος τους γίνεται και όλα είναι υπέροχα. Εκείνη είναι μια αξιόλογη φιλόλογος και εκείνος πολιτικός μηχανικός και πολλά υποσχόμενα ανερχόμενος πολιτικός.

Η Ζωή παντρεύτηκε στα δεκαεννέα της τον Μιχάλη. Εκείνη είχε τελειώσει μια σχολή κομμωτικής, όμως ο άντρας της αντίθετος με την επιθυμία της, δεν την αφήνει να δουλεύει. Ο Μιχάλης είναι λογιστής και έχει δικό του γραφείο. Ζουν μια μονότονη καθημερινότητα. Η Ζωή "πνίγεται" και ασφυκτιά σε αυτό τον γάμο και αποφασίζει να χωρίσει τον άντρα της ώστε να σταθεί στα πόδια της και να κάνει τη ζωή που πάντα ονειρευόταν για την ίδια.

Η Ναταλία είναι μια γυναίκα όμορφη, έξυπνη και δυναμική. Είχε σπουδάσει Νομική, την οποία δεν εξάσκησε ποτέ προκειμένου να ακολουθήσει το δρόμο της συγγραφής. Μέχρι που γνώρισε τον Κώστα και τότε όλα άλλαξαν. Παντρεύτηκαν και κατάφεραν να μετατρέψουν τον έρωτά τους σε αγάπη δημιουργώντας μια όμορφη οικογένεια γεμάτη αγάπη, στοργή, κατανόηση και αλληλοεκτίμηση υπερπηδώντας τις καθημερινές δυσκολίες.

Οι δρόμοι των ηρώων μας διασταυρώνονται όταν η Βίκυ γνωρίζει με απρόσμενο τρόπο τον Στράτο, όταν η Ζωή γνωρίζει τον Φάνη και όταν η πολυπόθητη οικοδομή της Ναταλίας και του Κώστα ολοκληρώνεται. Ποιες θα είναι οι συνέπειες όταν "ξεσκεπαστούν"οι παράλληλες νύχτες τους;

Το μυθιστόρημα της Ιωάννας Νοταρά "Παράλληλες Νύχτες" είναι από εκείνα τα βιβλία που προβληματίζουν και δίνουν τροφή για σκέψη όσον αφορά την ουσία των διαπροσωπικών σχέσεων στη σημερινή εποχή. Η συγγραφέας έχει δημιουργήσει ένα μυθιστόρημα γεμάτο μηνύματα και ιστορίες που είναι αδύνατον να μην ταυτιστεί μαζί τους ο αναγνώστης. Αναμφίβολα οι "Παράλληλες Νύχτες" θα σας κρατήσουν μια όμορφη συντροφιά το καλοκαίρι.

Το μυθιστόρημα της Ιωάννας Νοταρά "Παράλληλες Νύχτες" κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

logofootermedia