Αυτή η κούπα δεν χάνεται! Ελλάδα- Λιθουανία (68-58)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

Αυτή η παρέα της Εθνικής Εφήβων είναι ανίκητη και κάνει περήφανη όλη την Ελλάδα! Δίνοντας για ακόμη μια φορά ο, τι είχαν για την ομάδα και με ηγέτη τον απίστευτο Χαραλαμπόπουλο οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου άφησαν εκτός και τους Λιθουανούς (68-58) και είναι πανέτοιμοι για το χρυσό στο Eurobasket του Βόλου απέναντι στην Τουρκία (2/8, 21:15)

 

Όλα για το χρυσό! Το μετάλλιο είναι δεδομένο, αλλά αυτή η γενιά αξίζει την κορυφή και στο τουρνουά του Βόλου ετοιμάζεται να την κατακτήσει. Η Τουρκία είναι το τελευταίο εμπόδιο, αλλά η ψυχή, το ταλέντο και το πάθος αυτών των παιδιών αποτελούν εχέγγυα επιτυχίας στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (21:15). 

Με απόλυτη συγκέντρωση στην άμυνα και λύσεις από τους Λούντζη και Παπαγιάννη η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 9-3 στο 5ο λεπτό. Το γεγονός πως δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό επιθετικά οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, επέτρεψε στους Λιθουανούς να προηγηθούν με καλάθι του Σεντεκέρσκις. Ωστόσο, ένα τρίποντο του Σκουλίδα διαμόρφωσε το 14-12 με το οποίο ολοκληρώθηκε το δεκάλεπτο.

Εμφανώς βελτιωμένες παρουσιάστηκαν επιθετικά οι δυο ομάδες στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου (18-17 στο 13′), ενώ με δυο βολές του Χαραλαμπόπουλου ανακτήθηκε το προβάδισμα (21-20 στο 16′). Ο Σκουλίδας αξιοποίησε τη δημιουργία του Έλληνα φόργουορντ για το 24-22, την ώρα που ο ρυθμός είχε πέσει ξανά. Με εντυπωσιακό κάρφωμα του Παπαγιάννη διαμορφώθηκε το 29-27 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα των Λιθουανών στο δεύτερο μέρος, αφού προηγήθηκαν με 29-32. 0 Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έδωσε ξανά προβάδισμα στην ελληνική ομάδα με τέσσερις σερί πόντους, αλλά οι Λιθουανοί βρήκαν τρόπο να επιστρέψουν ακόμη μια φορά (36-39 στο 26′). Η ελληνική άμυνα βελτιώθηκε αισθητά και στην επίθεση οι Έλληνες παίκτες απείλησαν από μέσα φτάνοντας εύκολα στις βολές (42-39 στο 28′). Μια τεχνική ποινή στον Στομπέργκας έδωσε στην Ελλάδα την ευκαιρία να μεγαλώσει τη διαφορά (45-39), αλλά το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 45-43.

Ένα τρίποντο και ένα δίποντο του Μπελιάουσκας κράτησαν κοντά τη Λιθουανία (49-48 στο 32′), ενώ τα τρίπντα των Μουράτου και Δίπλαρου έδωσαν… ανάσα στην Ελλάδα (55-51 στο 34′). Ο Παπαγιάννης έκανε με κάρφωμα το 57-51 έπειτα από ασύλληπτη πάσα του Χαραλαμπόπουλου, πριν εκείνος εκτελέσει για το 60-51 στο 37′. Το νερό… μπήκε στο αυλάκι και η ελληνική ομάδα έφτασε στο τελικό 68-58

 

sdna.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο