Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με σωματεία εργαζομένων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναγιώτης Νίκας: Την αγωνιστικότητα που δείχνουν τα σωματεία της Μεγαλόπολης αντιδρώντας στο κλείσιμο των μονάδων του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ, εξήρα στη συνάντηση που είχα μαζί τους την Παρασκευή, αργά το μεσημέρι, στην Τρίπολη -παρουσία του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλη Σκαντζού και των αντιπεριφερειαρχών Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου και Περιβάλλοντος Ανδρέα Τσουκαλά.

Σημείωσα ότι ως πρώτη επιδίωξη αυτού του αγώνα πρέπει τεθεί η επανέναρξη λειτουργίας των μονάδων 3 και 4 του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ, στη Μεγαλόπολη. Οπως είναι γνωστό, η απότομη διακοπή της λειτουργία των πιο πάνω μονάδων προέκυψε λόγω της λήξης των περιβαλλοντικών αδειών τους.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης και τα ζητήματα που προκύπτουν από το οριστικό κλείσιμο των μονάδων 4 και 5 μεταξύ 2025 – 2028, όπως η ανεργία και η οικονομική οπισθοδρόμηση της Μεγαλόπολης
“Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν, παρεμβαίνοντας στην κυβέρνηση ώστε να καθησυχάσουμε όλους όσοι ανησυχούν για τη διακοπή λειτουργίας, η οποία μπορεί να εκληφθεί ως προοίμιο του οριστικού κλεισίματος κι ενώ έχουμε ακόμα 7 – 8 χρόνια μπροστά μας”.
Δεσμεύθηκα δε, ότι η Περιφέρεια θα συνεργαστεί με τα σωματεία και τους φορείς της Μεγαλόπολης προκειμένου να υπάρξει μια ανταπόδοση για το κλείσιμο των μονάδων:
“Να γίνουν έργα, υποδομές, να υπάρξουν δραστηριότητες που θα τα σχεδιάσουμε μαζί. Κι αυτό είναι ένα στοίχημα για όλους μας να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, καθώς υπάρχουν τα χρήματα για τέτοια έργα, είτε από το πρόγραμμα ΤΑΠ ΤοΚ (Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινωνιών), είτε από το λιγνιτόσημο, είτε από τα προγράμματα επενδύσεων”.
Καταλήγοντας, εξέφρασα ωστόσο και την ανησυχία μου, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο μόνο να γνωμοδοτήσει μπορεί, ωστόσο ξεκαθάρισα με απόλυτο τρόπο ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα “δεν θα πω ποτέ ψέματα, ούτε θα παραπλανήσω” τόσο τους εργαζόμενους στο Λιγνιτικό Κέντρο, όσο και τους φορείς της Μεγαλόπολης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η φημισμένη 60μελής χορωδία SANTA CLARA από την Αμερική απόψε στην Τρίπολη

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, πιστή στις επιλογές της για ποιοτικό...

Τελετή μνήμης των πεσόντων ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατάγονται από την Αρκαδία

Με βαθιά συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια πραγματοποιήθηκε στην επισκοπή...

Παραμένει ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορία κινδύνου 3), τη Δευτέρα ...

Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), τη Δευτέρα(07-07-2025) στη Γορτυνία, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr). Παρακαλούνται οι πολίτες, τις ημέρες που υπάρχει πρόβλεψη για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς να σέβονται την απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3)στο Δήμο Γορτυνίας, προβλέπεται και για αύριο Κυριακή (06-07-2025)

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στο Δήμο Γορτυνίας, προβλέπεται και για αύριο Κυριακή (06-07-2025) σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σε ισχύ είναι η απόφαση για προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και περιοχές Natura, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ