«Πρεσβευτής Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022» η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μία ακόμη σημαντική διάκριση, προστέθηκε για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά την πρόσφατη βράβευση για τις Ενεργειακές Κοινότητες. Ο αρμόδιος και πιστοποιημένος οργανισμός, Qualitynet Foundation, ενημέρωσε τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, Λάμπρο Δημητρογιάννη, για την τιμητική διάκριση της ΠΔΕ με τον τίτλο του «Πρεσβευτή Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022».

Με τη διάκριση, αναγνωρίστηκε, η στρατηγική της Περιφέρειας, για την ενίσχυση της Πράσινης Επιχειρηματικότητας, η προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης, καθώς και η προσέλκυση σχετικών επενδύσεων.

Σε λιγότερο από τρία χρόνια και με τον συντονισμό του κ. Δημητρογιάννη, μειώθηκαν κατά πολύ, οι χρόνοι των γραφειοκρατικών διαδικασιών, επιβλήθηκαν οι αδειοδοτήσεις, προωθήθηκαν οικονομικές δραστηριότητες, κυκλικής οικονομίας και ανάπτυξης ήπιων μορφών ενέργειας, προωθήθηκαν η αύξηση των δραστηριοτήτων, που εντάσσονται στη διαχείριση των αποβλήτων, την ανακύκλωση και την αξιοποίηση βιομάζας για ενέργεια και βιολογική γεωργία.

Το Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν η ίδρυση, λειτουργία και ενίσχυση 400 πράσινων επιχειρήσεων, ένα μεγάλο θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η δημιουργία αρκετών θέσεων, ιδίως σε μια δύσκολη χρονική περίοδο.

Ο κ. Δημητρογιάννης δήλωσε : «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή η νέα βράβευσή μας, που αποτελεί και επίκεντρο των μεγάλων προσπαθειών που γίνονται στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Ενέργειας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Μας οπλίζει παράλληλα όμως και με νέα κίνητρα να επιδιώξουμε ακόμη μεγαλύτερα έμψυχα αποτελέσματα στο μέλλον. Στόχος μας, είναι η καθιέρωση νέων τομέων ανάπτυξης και οικονομίας με παράλληλο σεβασμό στο περιβάλλον και στην τοπική μας ανθρωπογεωγραφία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού, κ. Γιώργο Διδασκάλου

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος συναντήθηκε σήμερα Μεγάλη...

Μοίρασε τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ.Κορινθίων

Χθες Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορινθίων μοίρασε τρόφιμα, ελαιόλαδο και νωπό κοτόπουλο σε 115 οικογένειες, προσπαθώντας να ενισχύσει το γιορτινό τραπέζι αυτές τις Άγιες Ημέρες. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αρωγή στις ευπαθείς οικογένειες να παρέχεται κάθε μήνα. Στόχο που θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να επιτύχουμε. Καλή και ευλογημένη

Συλλήψεις σε Αρκαδία και Κορινθία για κροτίδες και αυτοσχέδια πυροτεχνήματα

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η αστυνομία σε Αρκαδία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο