ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΟ Κοινωνικός ρόλος των φορέων και των οργανώσεων Αλληλεγγύης σε περιόδους κρίσης

Ο Κοινωνικός ρόλος των φορέων και των οργανώσεων Αλληλεγγύης σε περιόδους κρίσης

Ο Κοινωνικός ρόλος των φορέων και των οργανώσεων Αλληλεγγύης σε περιόδους κρίσης- Ενημερωτική εκδήλωση

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ο Σύλλογος Τριτέκνων και η Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών και Περιχώρων οργανώνουν, υπό την αιγίδα της Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ», μία ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ο Κοινωνικός ρόλος των φορέων και των οργανώσεων Αλληλεγγύης σε περιόδους κρίσης» τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ».
Η κοινωνικο-οικονομική κρίση έχει εισχωρήσει σε κάθε νοικοκυριό επιφέροντας σημαντικές αλλαγές στα μέλη κάθε οικογένειας, μετρώντας άλλοτε μεγάλες και άλλοτε μικρές συνέπειες. Κυρίως οι οικογένειες με τρία και πάνω παιδιά δοκιμάζονται περισσότερο, καθώς οι υποχρεώσεις είναι αυξημένες, τα εισοδήματα μειώνονται και οι αξίες και οι θεσμοί περνούν τη δική τους κρίση.
Σε διεθνές επίπεδο, οι προκλήσεις είναι μεγάλες και άνθρωποι εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους αναζητώντας πραγματική ποιότητα ζωής σε νέες πατρίδες δοκιμάζοντας τους δρόμους της προσφυγιάς και της μετανάστευσης .
Στη ενημερωτική εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι ρόλοι και το έργο σημαντικών κοινωνικών φορέων που δραστηριοποιούνται στην τοπική κοινωνία, που πασχίζουν καθημερινά να στηρίξουν τον συμπολίτη διευκολύνοντας την καθημερινότητά του και παρέχοντας τη δυνατότητα να παραμείνει ενεργό μέλος του κοινωνικού ιστού, με ποικίλους τρόπους, αφού ακόμη και η εξασφάλιση των αναγκαίων προς το ζην έχει γίνει για κάποιες πληθυσμιακές ομάδες πολυτέλεια.
Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν κοινωνικοί επιστήμονες, επιστήμονες υγείας, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και λοιποί συμπολίτες μας. Θα δοθεί και βεβαίωση παρακολούθησης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει βράβευση τριών φορέων που προσφέρουν δυναμικά στον κοινωνικά αδύναμο συμπολίτη με διακριτικό και υπεύθυνο τρόπο: α)Ιερά Μητρόπολη Πατρών β) Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού γ)Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/τριών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο