Σύσκεψη για την αιμοδοσία, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Χαρ.Μπονάνου και της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Άννας Μαστοράκου

Ευρεία σύσκεψη με θέμα την Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΔΕ με πρωτοβουλία του αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου και της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Άννας Μαστοράκου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών στην περιοχή μας  και την ανάγκη συντονισμού των εθελοντικών αιμοδοσιών προκειμένου να έχουμε επάρκεια αίματος στα Νοσοκομεία μας καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο κ. Μπονάνος αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για το πολύ σημαντικό έργο που τόσα χρόνια επιτελούν με ανιδιοτέλεια, τόνισε ότι για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η εξασφάλιση της επάρκειας αίματος σε όλες τις γωνιές του τόπου μας αποτελεί βασική προτεραιότητα και γι ΄αυτό πρότεινε τις τακτικές συναντήσεις αυτού του συντονιστικού οργάνου καθώς και τρόπους που μπορεί το μήνυμα της αξίας της εθελοντικής αιμοδοσίας ως υπέρτατη πράξη κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης να μεταγγιστεί σε κάθε πολίτη της περιφέρειάς μας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Άννα Μαστοράκου μεταξύ άλλων τόνισε: «Στοχεύοντας, στην επάρκεια αίματος και στη αναλογικότερη κατανομή του καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, λάβαμε την πρωτοβουλία με τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χαράλαμπο Μπονάνο να αναπτύξουμε έναν στρατηγικό σχεδιασμό για την κάλυψη των αιμοδοτικών αναγκών που θα βασίζεται στο συντονισμό σε περιφερερειακό επίπεδο, στη διαρκή συνεργασία των εμπλεκομένων μερών, στην συστηματική παρακολούθηση της επάρκειας αίματος, στην οργάνωση των εθελοντικών αιμοδοσιών και στην διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης. Ο στόχος είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Π.Ε. Αχαΐας να προσφέρουν αυτοτελή επάρκεια φιαλών αίματος καλύπτοντας τις υφιστάμενες ανάγκες. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο πολυδιάστατο έργο που επιτελούν οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών, η Εκκλησία, το Πανεπιστήμιο Πατρών, οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των τμημάτων αιμοδοσίας των νοσοκομείων μας, ο Eρυθρός Σταυρός, και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπεύθυνος Αιμοδοσίας της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, π. Περικλής Ρίπισης, η Αντιπρύτανης  Φοιτητικής Μέριμνας, Ελένη Αλμπάνη, η Υπεύθυνη ιατρός του Κέντρου Αίματος ΠΓΝΠ, Αθηνά Μούγιου, η ιατρός Ν.Υ. Αιμοδοσίας στο Γ.Ν «ΑγιοςΑνδρέας», Μαρία Πλώτα με την Προϊσταμένη Αιμοδοσίας στο νοσοκομείο, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, η Αιματολόγος και υπεύθυνη για τη «Φλέβα Ζωής»,  Ματίνα Κούγελου, η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα, Παναγιώτα Κανελλοπούλου με την εκπαιδεύτρια νοσηλεύτρια, Μαρία Σύρακα καθώς και τα στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ, Θεόδωρος Λάμπος,Αικατερίνη Μπρίνια και Όλγα Πολυχρονοπούλου.

Επίσης συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων εθελοντικής αιμοδοσίας της περιοχής μας και συγκεκριμένα από τον ΣΕΑ Καραμανδανείου, Λευτέρης Πολυκρέτης και Ανδρέας Αδαμόπουλος, από τον ΣΕΑ Χαλανδρίτσας, οι Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος, Διονύσης Μπαρδάκης και Ελένη Στεφανίδη, από τον ΣΕΑ «Ο Αιμοδότης», ο Ιωάννης Κουιτώρος, από τον ΣΕΑ «Ο Δεσμός», η Μαίρη Παπαγεωργοπούλου ενώ από το σύλλογο ΑΣΠΑΜΑ παρευρέθηκε ο Χάρης Πύργας και από το σύλλογο ατόμων με θαλασσαιμία, ο  Ανδρέας Λίβανος.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο