Δίμηνο αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην επιστήμη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έρχεται και τη φετινή χρονιά με ένα “Δίμηνο αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην επιστήμη”, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, και ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό της Τρίπολης.

Καλείστε στις ομιλίες που θα λαμβάνουν χώρα τις Τετάρτες του Νοεμβρίου και του Μαΐου.

Το πρώτο μέρος της δράσης “Δίμηνο αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην επιστήμη” ξεκινά αυτήν την εβδομάδα με θέμα “Οπτικές τεχνολογίες: βλέποντας και κάνοντας”.

Όποιος υποστηρίζει ότι οι αρχαίοι Έλληνες εφηύραν τις οπτικές τεχνολογίες να σηκώσει το χέρι του την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 στις 19:00 στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης.

Εσείς γνωρίζετε πώς χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα οι αναμμένοι πυρσοί για να μεταφέρουν σύνθετα μηνύματα; Ποια ήταν η μεγαλύτερη εφεύρεση του Graham Bell; Τι ακριβώς είναι το laser και από πότε χρησιμοποιείται; Σε τι διαφέρουν το laser, τα led και οι οπτικές ίνες; Κι εσάς πώς στο καλό σας επηρεάζουν οι οπτικές ίνες; Χωρίς να συμπεριλάβουμε τον εκνευρισμό σας από το σκάψιμο των δρόμων.

Ο Επίκουρος Καθηγητής Δρ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος κι ο Πάρης Κωστόπουλος, διδακτικό προσωπικό, κι οι δυο τους μέλη του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα παρουσιάσουν την ιστορία και τις τεχνολογίες αιχμής των οπτικών τεχνολογιών, θα εξηγήσουν τις βασικές αρχές με τις οποίες λειτουργούν τα laser κι οι οπτικές ίνες, καθώς και το πώς χρησιμοποιούνται για να υλοποιηθεί ο τηλεπικοινωνιακός κορμός του διαδικτύου.

Το κοινό που θα παρευρεθεί στην ομιλία θα έχει την ευκαιρία να δει ζωντανά τον εξοπλισμό.

Η ομιλία είναι ανοιχτή στο κοινό.

Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://forms.gle/EfFq7uyeXPKJQSnz9

Στο τέλος της ομιλίας θα κληρωθεί αναμνηστικό δώρο στους παρευρισκόμενους.

Κατόπιν αιτήματος, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο