Δίμηνο αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην επιστήμη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έρχεται και τη φετινή χρονιά με ένα “Δίμηνο αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην επιστήμη”, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, και ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό της Τρίπολης.

Καλείστε στις ομιλίες που θα λαμβάνουν χώρα τις Τετάρτες του Νοεμβρίου και του Μαΐου.

Το πρώτο μέρος της δράσης “Δίμηνο αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην επιστήμη” ξεκινά αυτήν την εβδομάδα με θέμα “Οπτικές τεχνολογίες: βλέποντας και κάνοντας”.

Όποιος υποστηρίζει ότι οι αρχαίοι Έλληνες εφηύραν τις οπτικές τεχνολογίες να σηκώσει το χέρι του την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 στις 19:00 στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης.

Εσείς γνωρίζετε πώς χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα οι αναμμένοι πυρσοί για να μεταφέρουν σύνθετα μηνύματα; Ποια ήταν η μεγαλύτερη εφεύρεση του Graham Bell; Τι ακριβώς είναι το laser και από πότε χρησιμοποιείται; Σε τι διαφέρουν το laser, τα led και οι οπτικές ίνες; Κι εσάς πώς στο καλό σας επηρεάζουν οι οπτικές ίνες; Χωρίς να συμπεριλάβουμε τον εκνευρισμό σας από το σκάψιμο των δρόμων.

Ο Επίκουρος Καθηγητής Δρ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος κι ο Πάρης Κωστόπουλος, διδακτικό προσωπικό, κι οι δυο τους μέλη του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα παρουσιάσουν την ιστορία και τις τεχνολογίες αιχμής των οπτικών τεχνολογιών, θα εξηγήσουν τις βασικές αρχές με τις οποίες λειτουργούν τα laser κι οι οπτικές ίνες, καθώς και το πώς χρησιμοποιούνται για να υλοποιηθεί ο τηλεπικοινωνιακός κορμός του διαδικτύου.

Το κοινό που θα παρευρεθεί στην ομιλία θα έχει την ευκαιρία να δει ζωντανά τον εξοπλισμό.

Η ομιλία είναι ανοιχτή στο κοινό.

Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://forms.gle/EfFq7uyeXPKJQSnz9

Στο τέλος της ομιλίας θα κληρωθεί αναμνηστικό δώρο στους παρευρισκόμενους.

Κατόπιν αιτήματος, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα «μπλε» το Πνευματικό Κέντρο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας φωταγωγήθηκε και έγινε μπλε, για το βράδυ της Μ. Δευτέρας 29 Απριλίου 2024, καθώς ο Δήμος Καλαμάτας ανταποκρίθηκε με χαρά στο εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish Ελλάδας. Για το Make-a-Wish παγκοσμίως η 29η Απριλίου είναι μια ημερομηνία ορόσημο και γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερο και θεαματικό τρόπο. Στην

Κώστας Τζιούμης: «Είμαστε καθημερινά δίπλα στους ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας.»

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κωνσταντίνου Τζιούμη και αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, στο Δημαρχείο Τρίπολης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα ο Δήμος Τρίπολης διαχρονικά μέσω της λειτουργίας των κοινωνικών του υπηρεσιών, έχει υλοποιήσει κοινωνικά προγράμματα και αποδεικνύει εμπράκτως ότι βρίσκεται καθημερινά δίπλα

Καθιερωμένη εκδήλωση «Το Κάψιμο του Ιούδα»

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα θα υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με την καθιερωμένη πραγματοποίηση του δρώμενου « Το κάψιμο του Ιούδα».  Η εκδήλωση αυτή δε θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, στην Πλατεία Φιλικών «Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γιώργος Καραγιάννης», λόγω της εκδημίας του σπουδαίου Τριπολίτη και

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (30/4/2024)

Την Μ. Τρίτη (30/4/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο