Χάος στο Ρίο: Άθλιες εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Χωριό – Σοκαρισμένοι οι αθλητές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περίπου το 10% των αθλητών που θα συμμετάσχουν, έχει ήδη φτάσει στο Ρίο και φαίνεται πως έχει σοκαριστεί!

Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και οι Βραζιλιάνοι διοργανωτές φαίνεται πως δεν είναι έτοιμοι, καθώς παραδέχτηκαν πως 19 από τα 31 κτίρια που θα φιλοξενήσουν τις αποστολές των ομάδων στο Ολυμπιακό Χωριό δεν έχουν περάσει ακόμα τα απαραίτητα τεστ ασφαλείας.

Περίπου το 10% των αθλητών που θα συμμετάσχουν, έχει ήδη φτάσει στο Ρίο και φαίνεται πως έχει σοκαριστεί, καθώς φιλοξενούνται σε κτίρια με πλημμυρισμένα πατώματα, χαλασμένους ανελκυστήρες και μουχλιασμένους τοίχους.

Οι διοργανωτές, ωστόσο, υποσχέθηκαν πως θα λύσουν τα προβλήματα στέγασης των αποστολών ως την Πέμπτη, αν και στο μεταξύ η ομάδα των Αυστραλών επέλεξε να φιλοξενηθούν αλλού οι αθλητές της. O εκπρόσωπος της ομάδας υποστήριξε, μάλιστα, πως: «Προφανώς, δεν είναι ασφαλές. Αλλά ελπίζουμε πως τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν και θα πάμε στο Ολυμπιακό Χωριό ως την Τρίτη ή την Τετάρτη». Οι Αυστραλοί αθλητές που έχουν φτάσει στο Ρίο μένουν προσωρινά στον χώρο που φιλοξενούνται οι αποστολές των ΜΜΕ.

Τα απαραίτητα τεστ ασφαλείας, τα οποία θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μήνες πριν, φαίνεται πως βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ μόλις πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία η παροχή νερού, ρεύματος και αερίου στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας.

Ο εκπρόσωπος της επιτροπής διοργανωτών «Rio 2016», Mario Andrada σχολίασε πως: «Αυτά θα έπρεπε να έχουν ελεγχθεί εδώ και πολύ καιρό. Αλλά το πρόβλημα είναι εδώ και τώρα η αποστολή μας είναι να το λύσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα και να εξασφαλίσουμε ότι όλα είναι είναι ασφαλή».

Το πρόβλημα φάνηκε πόσο επικίνδυνο είναι όταν το περασμένο Σάββατο μια μικρή φωτιά ξέσπασε στο κτίριο που φιλοξενείται η αποστολή των Ολλανδών. Ο Andrada σχολίασε σχετικά με το περιστατικό πως: «Ένας τεχνικός έφτιαχνε μια ασφάλεια. Έγινε ένα βραχυκύκλωμα και ξέσπασε μια μικρή φωτιά, την οποία έσβησε ο ίδιος. Το ρεύμα τέθηκε εκτός λειτουργίας, οπότε δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί ο χώρος ή να καλέσουμε την πυροσβεστική».

Από την πλευρά του ο Maurits Hendriks, επικεφαλής της ολλανδικής αποστολής υποστήριξε πως: «Φυσικά και πρόκειται για απογοήτευση. Επηρεάζει όλες τις συμμετέχουσες χώρες. Είναι υποχρέωση της διοργανώτριας επιτροπής να εξασφαλίσει ένα ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον».

protothema.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέντε μετάλλια η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών

Καταπληκτικές ήταν η Μαρία Στρατουδάκη και η Εβίτα Καραθανάση...

Μελιτζάzz 2024 – Νόστος | Αναζητώντας και ανασύροντας μνήμες από την περιπλάνηση των Τσακώνων στον κόσμο

Νόστος – Η επιστροφή στην πατρίδα, ο επαναπατρισμός. Η ανησυχία και...

Νέες Ειδικότητες στη ΣΑΕΚ Τρίπολης

Οι Ειδικότητες του παράλληλου Μηχανογραφικού για τη Δημόσια ΣΑΕΚ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο