Ολλανδία: Μέχρι το 2030 θα απαγορευθούν όλα τα αυτοκίνητα με βενζίνη και ντίζελ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η νέα κυβέρνηση της Ολλανδίας, υπό τον Μαρκ Ρούτε, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να απαγορεύσει όλα τα αυτοκίνητα κινητήρων βενζίνης και ντίζελ μέχρι το 2030, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, αποτελώντας την τελευταία χώρα προστίθεται στο κίνημα προώθησης οχημάτων μηδενικών ρύπων.

Από την αρχή του χρόνου, η νέα κυβέρνηση διαπραγματεύεται τα σχέδια που θα χρησιμεύσουν ως οδηγός για τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα με τα σχέδια που σχετίζονται με την άμυνα, την υγειονομική περίθαλψη και άλλα, η ηγεσία αποφάσισε να δώσει στις αυτοκινητοβιομηχανίες λίγο περισσότερο από μια δεκαετία για να ολοκληρώσουν τη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα.

Ωστόσο, η απαγόρευση πιθανότατα θα ισχύει μόνο για καινούρια αυτοκίνητα που παράγονται και πωλούνται μετά το 2030. Επιπλέον, μπορεί να υπάρξει κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι η χώρα να επιτύχει το στόχο της, καθώς σήμερα το μερίδιο αγοράς για τα ηλεκτρικά οχήματα είναι μόνο 2%.

Η Ολλανδία δεν είναι η πρώτη χώρα που αποφασίζει την απαγόρευση της πώλησης αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Τον Ιούνιο, η Ινδία δεσμεύτηκε να απαγορεύσει τέτοια αυτοκίνητα έως το 2030, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία ανακοίνωσαν σχέδια για να πράξουν το ίδιο μέχρι το 2040. Η Κίνα εξετάζει επίσης επί του παρόντος την απαγόρευση των μη ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως και η πολιτεία της Καλιφόρνια, η έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Η απαγόρευση είναι μέρος των σχεδίων της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Τα επόμενα 13 χρόνια, η χώρα επιθυμεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 49% και να κλείσει όλες τις μονάδες παραγωγής ενέργειας από άνθρακα, καθώς και να φτάσει σε παρόμοια πανευρωπαϊκή συμφωνία για τις εκπομπές με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

neaselida.news

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:06:35

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας οι Αιγύπτιοι κατηγορούμενοι για το Ναυάγιο της Πύλου

Σε διαδικασία απελευθέρωσης από τις φυλακές Ναυπλίου βρίσκονται οι...

Υπηρεσία Καθαριότητας Σπάρτης: Η διαδικασία για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων

Η Υπηρεσία Καθαριότητας υπενθυμίζει στους δημότες ότι για την...

Συνέδριο ΕΝΠΕ στην Πάτρα | Δημήτρης Πτωχός: «Θεσμική θωράκιση των Περιφερειών, ανάπτυξη, αναβάθμιση»

Απλοποίηση των διαδικασιών, ομογενοποίηση, ολιστική προσέγγιση και αποκέντρωση ήταν οι κατευθύνσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια του θεματικού συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με θέμα «Οι Περιφέρειες μπροστά στις προκλήσεις: Θεσμική Θωράκιση – Αγροτική Ανάπτυξη», που πραγματοποιείται στην Πάτρα, 22 και 23 Μαΐου. «Με καταλύτες την κλιματική αλλαγή και

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο