Κ. Νικολάκου: “Τα ατοπήματα της Υπουργού και οι δομές… φάντασματα!”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ως πολιτική – και όχι ως προσωπική – χαρακτήρισε η Αντιπεριφερειάρχης την αντιπαράθεση ανάμεσα στην ίδια και την αν. υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Φωτίου, για τα Κέντρα Κοινότητας.

Για πρώτη φορά – όπως τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης – οι Περιφέρειες έχουν την αρμοδιότητα για τη διαχείριση των χρημάτων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο. “Εμείς ιεραρχήσαμε τις ανάγκες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σχεδιάσαμε τις δομές εκείνες που θα εξυπηρετούν πραγματικά τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Το Υπουργείο από την άλλη για ακόμα μια φορά θέλει να εφαρμόσει οριζόντιες πολιτικές, μη λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, ανέφερε μεταξύ άλλων η κα.Νικολάκου, ενώ συμπλήρωσε: “Εμείς δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε δομές που αύριο θα κλείσουν. Δεν θέλουμε άλλες δομές – φαντάσματα”.

Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα… ατοπήματα της Υπουργού λέγοντας πως ο σχεδιασμός της κα.Φωτίου στην ουσία απέκλειε όλους τους Δήμους εκτός από τις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων. “Η κα.Φωτίου προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων, αφού σε συνομιλίες που είχε με δημάρχους τους απέκρυπτε πράγματα που αφορούσαν στη δημιουργία αυτών των Κέντρων Κοινότητας. Εμείς θα προχωρήσουμε με τον δικό μας σχεδιασμό, που έχει τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τέλος η κα.Νικολάκου κάλεσε την κα.Φωτίου να εξηγήσει δημόσια που θα βρει τους πόρους για να μπορέσουν όλοι οι Δήμοι να φτιάξουν Κέντρα Κοινότητας, όπως η ίδια έλεγε στους δημάρχους.
“Ήρθε η ώρα επιτέλους κάποιοι να καταλάβουν, πως το κράτος δεν είναι ιδιοκτησία τους. Κλείνοντας θα ήθελα για ακόμα μια φορά να χαρακτηρίσω απαράδεκτη την ωμή παρέμβαση σε έναν θεσμό – όπως αυτός της Περιφέρειας – που έχει από το νόμο αυτοτέλεια”

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο