Η παράδοση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο ΠαΠελ είναι γεγονός (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η παράδοση-παραλαβή των κτιριακών υποδομών του τέως Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης στο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου, είναι γεγονός.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/WbSWTcVCfMA” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Σε μία λιτή εκδήλωση, στην Τρίπολη και στους χώρους του τέως Ψυχιατρείου, έγινε η πιο πάνω δράση, που αναβαθμίζει, εδραιώνει και θωρακίζει, χωροταξικά, διοικητικά, εκπαιδευτικά και πολεοδομικά το Ίδρυμα.

Μία προσπάθεια χρόνων και μία δέσμευση της τέως κυβέρνησης-μέσω του Αναπτυξιακού Συνεδρίου-πήρε … σάρκα και οστά.

DSC 0051

Η παραχώρηση των κτιρίων και της συνολικής έκτασης του τέως Ψυχιατρικού Ιδρύματος, ενισχύει απ’ όλες τις πλευρές, το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου, άρα και την Τρίπολη.

Το εκπαιδευτικό ίδρυμα, αποκτά ζωτικό χώρο και ισχυρά επιχειρήματα για την περαιτέρω επέκτασή του.

Στην συγκεκριμένη, καταπράσινη έκταση, μπορούν να φιλοξενηθούν όλες οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, η νέα φοιτητική εστία, αλλά και πολλές άλλες δομές τμημάτων και σχολών.

«Η έκταση αυτή, μπορεί και πρέπει, το συντομότερο, να μετασχηματίσει το Πανεπιστήμιο, σε ισχυρό κέντρο εκπαιδευτικού, κοινωνικού και οικονομικού γίγνεσθαι για όλη την Περιφέρεια και φυσικά για την Τρίπολη», δήλωσαν με έμφαση οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές της υλοποίησης αυτού του σχεδίου, ο πρύτανης Γιώργος Κατσής και ο πρόεδρος του δ.σ. του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, κ. Πέτρος Τομάρας.

DSC 0063

Όλοι οι ομιλητές, επεσήμαναν την ανάγκη να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις, ώστε να … τρέξουν οι απαραίτητες μελέτες, για τα αναγκαία έργα που είναι να γίνουν στους χώρους του Ψυχιατρείου.

Μεταξύ άλλων, χαιρετισμό απεύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Αλέξανδρος, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας  Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο  Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Ανδρέας Παπαντωνίου, ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας Χρήστος Τσιμόγιαννης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και ταμίας του Πανελληνίου Ψυχογιός Βασίλης, καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο