Απριλίου 19, 2018

Στις 13 Οκτωβρίου 2019 οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Τη δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου 2019, και συγκεκριμένα στις 13 του μηνός, θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας την Τετάρτη στο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι στο νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα, «θα προβλέπεται η αποσυσχέτιση των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών από τις ευρωεκλογές. Η μετάθεσή τους θα γίνει μέσα από τον συγκεκριμένο νόμο για τη δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου του 2019».

«Είναι ευνόητο γιατί το θέλουμε αυτό και κατανοητό. Άλλο είναι το διακύβευμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και άλλο στις κεντρικές πολιτικές εκλογές. Κι όποτε υπήρξε αυτή η ταύτιση -νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου- αλλοίωσε το χαρακτήρα των εκλογών» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σε ό,τι αφορά στην καθιέρωση της απλής αναλογικής, ο κύριος Σκουρλέτης είπε ότι δεν υπάρχει κανένας αιφνιδιασμός και υποστήριξε ότι το υπάρχον εκλογικό σύστημα «έχει κλείσει τον κύκλο του».

«Από που κι ως που είναι δικτατορία των μειοψηφιών, η προσπάθεια να διαμορφωθούν ευρύτατες πλειοψηφικές παρατάξεις και πλειοψηφίες μέσα στους δήμους που αντιστοιχούν σε μεγάλες πλειοψηφίες μέσα στην ίδια την κοινωνία; Από που κι ως που πρόκειται για ένα φοβερό ευφάνταστο σχέδιο της κυβέρνησης να αλώσει τους δήμους;» είπε χαρακτηριστικά.

insider.gr

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia