Όλα έτοιμα για το 3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων: “Η Καλαμάτα δείχνει τον δρόμο”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λίγες ώρες έμειναν για την έναρξη του 3ου Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων του Δήμου Καλαμάτας. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται για τρίτη χρονιά στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 και ώρα 17:30 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία – Βασ. Γεωργίου.

Στη φετινή διοργάνωση οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 60 ομάδες, με περισσότερους από 640 άμεσα συμμετέχοντες μαθητές και νέους από διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπως Καλαμάτα, Αθήνα, Πάτρα, Καρδίτσα, Σέρρες, Αγρίνιο, Ξυλόκαστρο, Λουτράκι κ.ά. αλλά και ελληνικές ομάδες από το Ελληνικό σχολείο που εδρεύει στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Σχετική ενημέρωση δόθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, από τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, και εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, τον Φώτη Ασημακόπουλο.  Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του από την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Ρομποτικής, που κάθε χρόνο διευρύνεται, και όπως υπογράμμισε,  φιλοδοξία είναι να μακροημερεύσει και οι ιδέες που παρουσιάζουν τα παιδιά να βρουν εφαρμογή σε τεχνολογικά επιτεύγματα του μέλλοντος, διευκολύνοντας την καθημερινότητά μας και δίνοντας λύσεις σε ανάγκες και προβλήματα. “Η Καλαμάτα δείχνει το δρόμο, ένα δρόμο που επενδύει στην καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες, τα ευφυή συστήματα. Ένα δρόμο που με χαρά και ικανοποίηση βλέπουμε δεκάδες εκατοντάδες νέους μας, μαθητές, φοιτητές, να ακολουθούν και να διακρίνονται”.

Ο κ. Βασιλόπουλος απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να συμμετέχει, ώστε να δει από κοντά τις τεχνολογικές δημιουργίες των παιδιών. “Καλή επιτυχία στο 3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και ευφυών συστημάτων και είμαι βέβαιος ότι και φέτος θα θαυμάσουμε από κοντά εφαρμογές, ιδέες και προτάσεις των παιδιών που θα μας εκπλήξουν και γιατί όχι σύντομα αρκετές από αυτές να πάρουν το δρόμο της εφαρμογής στην καθημερινότητά μας! Συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή, σε όλους τους συμμετέχοντες, στους εθελοντές και σε όλους τους υποστηρικτές του Φεστιβάλ”.

Από την πλευρά του ο Φώτης Ασημακόπουλος διευκρίνισε ότι φέτος συμμετέχουν και εταιρείες που έχουν έμπρακτα υλοποιήσει project, όπως ο ρομποτικός σκύλος ανίχνευσης αερίων, αλλά και το σύστημα έξυπνης γεωργίας με την αυτόνομη άρδευση βασισμένη σε μετεωρολογικά δεδομένα, που θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ. Παιδιά και νέοι όλων των ηλικιών, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Πανεπιστήμιο συμμετέχουν στο φετινό Φεστιβάλ, και αδημονούν να παρουσιάσουν αύριο το απόγευμα στο κοινό τις δημιουργίες τους. 

Να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ Ρομποτικής, που εξελίσσεται σε έναν ακόμα σημαντικό θεσμό για την περιοχή μας, είναι το μοναδικό στη χώρα που διοργανώνεται από ΟΤΑ, καθώς τα υπόλοιπα διοργανώνονται από ιδιωτικούς φορείς. Ο Δήμος έχει ήδη πραγματοποιήσει με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια δύο Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων. Μάλιστα για το 1ο Φεστιβάλ ο Δήμος διακρίθηκε λαμβάνοντας το Χρυσό Βραβείο στα BEST CITY AWARDS 2023 στην κατηγορία «Κουλτούρα και Βιώσιμη Ανάπτυξη». 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης (26/6/2024)

Την Τετάρτη (26/6/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (26/6/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 26η Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

«Αετοί Γορτυνίας»: Επιτυχημένη εκδήλωση για την δωρεά μυελού των οστών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αετοί Γορτυνίας» η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προαγωγή της δωρεάς μυελού των οστών, στο πλαίσιο του 10ου Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ». Η σημαντική πρωτοβουλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο