Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Μέγαρο Χορού: ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου, επίλυση εκκρεμοτήτων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καταβάλλεται προσπάθεια από το Δήμο Καλαμάτας ώστε να δοθεί εντολή υπογραφής σύμβασης με τον εργολάβο, για να γίνει ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, η οποία θα βοηθήσει αισθητικά και λειτουργικά το Μέγαρο.

Επιπλέον, υπήρξε συνάντηση με τον εργολάβο του κτηρίου, διότι υπάρχουν ορισμένα προβλήματα. Μετά την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και τη δικαίωση του Δήμου, υφίσταται σοβαρό πεδίο συνεννόησης με τον εργολάβο του Μεγάρου, προκειμένου να καλυφθούν αστοχίες.

Το επόμενο βήμα είναι η αξιοποίηση της μελέτης βιωσιμότητας που εκπόνησε η εταιρεία Planet, για τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σημειώνεται πως, εν όψει της πραγματοποίησης του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, παραχωρείται από τα τέλη Ιουλίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου το studio του Μεγάρου Χορού, ώστε η Λίντα Καπετανέα να διεξαγάγει σεμινάρια χορού με διεθνή συμμετοχή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Ζέστη με τοπικές βροχές

Με ζέστη, συννεφιά βροχές, τοπικές καταιγίδες και νέα μικρή...

Ως μνημείο χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού το Ρολόι της Δημητσάνας

Το Ρολόι της Δημητσάνας χαρακτηρίστηκε επίσημα ως μνημείο με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά και καλλιτεχνικά στοιχεία σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Δ 264/06.05.2025 και υπογράφουν η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού, αρχαιολόγος Δρ. Ολυμπία Βικάτου και η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού και

Λεωνίδιο: Διάσωση αναρριχήτριας που τραυματίστηκε στον Κοκκινόβραχο

Τραυματισμένη αλλοδαπή διασώθηκε σήμερα (9/5) το μεσημέρι, στο αναρριχητικό...

Η Ιουλία Καραπατάκη έρχεται στο Varco με νέο πρόγραμμα και μια μπάντα που θα μας ξεσηκώσει

Η Ιουλία Καραπατάκη βγαίνει με φόρα και χαμόγελο και...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ