Σε εξέλιξη οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τον παγετό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σημαντικές ζημιές καταγράφονται στην αγροτική παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εξαιτίας του παγετού που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαΐου, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους παραγωγούς. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκτεταμένες επιπτώσεις κυρίως σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κορινθίας, Αργολίδας και Αρκαδίας. Ήδη, κλιμάκια του ΕΛΓΑ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαντικές ζημιές καταγράφονται στην αγροτική παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εξαιτίας του παγετού που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαΐου, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους παραγωγούς.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκτεταμένες επιπτώσεις κυρίως σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κορινθίας, Αργολίδας και Αρκαδίας.

Ήδη, κλιμάκια του ΕΛΓΑ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να καταγράψουν το εύρος των ζημιών και να προχωρήσουν στις απαραίτητες διαδικασίες εκτίμησης.

Σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σπύρος Ζαχαριάς, ανέφερε:

«Σημαντικές ζημιές καταγράφονται στην αγροτική παραγωγή της Περιφέρειάς μας από τον παγετό που εκδηλώθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 2 και 3 Μαΐου. Οι πρώτες εκτιμήσεις αφορούν κυρίως περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κορινθίας, Αργολίδας και Αρκαδίας. Ήδη, κλιμάκια του ΕΛΓΑ επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές για την καταγραφή των ζημιών. Σήμερα, παρουσία της Περιφέρειας, η προϊσταμένη του ΕΛΓΑ, συνοδευόμενη από κλιμάκιο γεωπόνων, ξεκίνησε τις εκτιμήσεις στις Κοινότητες Τενέας Κορινθίας, Αγίου Βασιλείου, Σπαθοβουνίου και Κουταλά».

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν 35 άτομα σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν 35 άτομα, προσήχθησαν 55 και έ γινε έλεγχος σε 661. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 499 οχήματα

Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς

Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς.Ο...

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑ 2026

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα διεξήχθησαν την Παρασκευή 29 Μαϊου 2026, οι επετειακές εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης «Παλαιολόγεια 2026», στον Μυστρά του Δήμου Σπάρτης.

Παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε. για την αποκατάσταση της εθνικής οδού Τρίπολης – Πύργου

Παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε. για την αποκατάσταση της εθνικής οδού Τρίπολης – Πύργου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ