Νοεμβρίου 24, 2020

Κόρινθος: Εγκαίνια στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας

Μαΐου 08, 2015

Εγκαίνια στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Κορινθίων, πραγματοποίησε την Τετάρτη 6 Μαΐου του 2015, στις 11.00π.μ., ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός παρουσία της Γενικής Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ. Φωτεινής Κούβελα, του επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας κ. Ψιλογιαννοπουλου, του Προέδρου του Δ.Σ Κορινθίων Χρήστου Χασικίδη, των αντιδημάρχων, των εργαζομένων και των εμπλεκομένων φορέων.

Ο δήμαρχος Κορινθίων καλωσόρισε την Γ. Γραμματέα στη Κόρινθο και την ευχαρίστησε τόσο για την παρουσία όσο και την εποικοδομητική τοποθέτησή της στα θέματα βίας.

Υποστήριξε ότι η λειτουργία του παραπάνω Κέντρου Συμβουλευτικής, δίνει μια προοπτική σε ένα θεσμό, όπου ο Δήμος Κορινθίων ξεκίνησε την υλοποίηση του από κοινού με άλλους 24 Δήμους της Χώρας πριν μερικά χρόνια.
Ο Αλέξανδρος Πνευματικός ευχαρίστησε τα ΜΜΕ που παρευρίσκονται στα εγκαίνια του σπουδαίου αυτού Κέντρου, αφού μέσα από τις συχνότητές τους θα γίνει ευρύτερα γνωστή η λειτουργία του.

Ακολούθως ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το προσωπικό του οποίου η στελέχωση είναι υψηλού επιπέδου, ικανό να προσφέρει τις υπηρεσίες του όποτε του ζητηθεί. Ευχήθηκε να μην είχαμε πραγματικά την ανάγκη δημιουργίας αυτού του Κέντρου, όμως οι συγκυρίες σήμερα είναι ιδιαίτερα αρνητικές αφού τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα οξύνουν τα φαινόμενα βίας και καθιστούν τη λειτουργία του Κέντρου περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Γι' αυτό τον λόγο, εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχιστεί στο διηνεκές ο σημαντικός αυτός θεσμός στήριξης των κακοποιημένων γυναικών θυμάτων βίας.

Η Γενική Γραμματέας κ. Κούβελα δήλωσε ότι «οι υπάρχουσες δομές στήριξης των κακοποιημένων γυναικών θα ενισχυθούν και θα ενταχθούν στο νέο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Τόνισε επίσης, ότι οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές δεν θα απολυθούν και μάλιστα θα διευρυνθούν οι αρμοδιότητές τους καθώς θα ενταχθεί στις προσφερόμενες υπηρεσίες και η συμβουλευτική εργασίας».

Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε συζήτηση με τον Δήμαρχο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους εργαζομένους του Συμβουλευτικού Κέντρου, με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου, με τον εκπρόσωπο της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τον εκπρόσωπο της Ε.Ε.Τ.Α.Α.ΑΕ.
Κοινή διαπίστωση όλων των φορέων ήταν ότι πρέπει να ενισχυθούν και να προβληθούν οι υπάρχουσες δομές. Επιπλέον, σημαντική αναφορά έγινε τόσο στην ανάγκη κατάρτισης όλων των εμπλεκόμενων με τη βία φορέων όσο και στην ανάγκη υποστήριξης των ίδιων των εργαζομένων σε τέτοιες δομές, που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις βίας.

Το Κέντρο που στεγάζεται επί της οδού Εθνικής Ανεξαρτησίας 58 (πρώην ACS), προωθεί υπηρεσίες στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας κατά γυναικών και την υποστήριξη θυμάτων κακοποίησης ή γυναικών που απειλούνται από το φαινόμενο.

Αναλυτικότερα, παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής σε γυναίκες που υφίστανται κάθε μορφής βία (ψυχολογική, συναισθηματική λεκτική, ή σεξουαλική βία, σωματική κακοποίηση ή παρενόχληση κ.ο.κ.). Το Κέντρο είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό (κοινωνιολόγος, κοινωνική λειτουργός, ψυχολόγος). Οι υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν, είναι εξατομικευμένες και διέπονται από τους κανόνες του απορρήτου.

Αυτές αφορούν :

  • Ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση σε θέματα ισότητας των Φύλων.
  • Ψυχο-κοινωνική συμβουλευτική (εξειδικευμένη στήριξη των γυναικών θυμάτων).
  • Υπηρεσίες παραπομπής ή συνοδείας – όποτε αυτό απαιτείται - των θυμάτων σε ξενώνες, στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο δικαστήριο, σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, κέντρα ψυχικής υγείας, σε φορείς αρμόδιους για Προνοιακα ή άλλα επιδόματα, σε φορείς προώθησης της απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, σε φορείς προστασίας και στήριξης παιδιών κ.λπ.
  • Παροχή, σε συνεργασία με τον τοπικό δικηγορικό σύλλογο, νομικών υπηρεσιών σε γυναίκες-θύματα βίας.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα 25 δήμων της Χώρας συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Κορινθίων.
Το Πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας, περιλαμβάνει εκτός από τα Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών και τη λειτουργία της 24ωρης Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900, η οποία προσφέρει άμεση υποστήριξη και συμβουλές σε γυναίκες-θύματα βίας.
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, στο Δήμο Κορινθίων λειτουργεί εργάσιμες ημέρες και ώρες , στην διεύθυνση :
Εθνικής Ανεξαρτησίας 58- Κόρινθος.
Τηλ. Επικοινωνίας: 27410-74670

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia