Ηλεία: Χαλάζι σε μέγεθος… φουντουκιού προκάλεσε ζημιές στα πορτοκάλια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισχυρή χαλαζόπτωση «έντυσε στα λευκά» και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή χθες βράδυ στον Ηλειακό Κάμπο.

Το κύμα κακοκαιρίας «εισέβαλε» δυστυχώς στον Νομό με «άγριες διαθέσεις» και οι δυνατές βροχές συνοδεύθηκαν από πτώση χαλαζιού που σε ορισμένες περιπτώσεις όπως δήλωσαν κάτοικοι στην «Π» έφθανε ακόμη και σε μέγεθος… φουντουκιού! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η χαλαζόπτωση ήταν έντονη στους Δήμους Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού με περιοχές όπως η Μανωλάδα και γενικότερα η Βουπρασία, όπως ακόμη και του Παλαιοχωρίου να έχουν «σκεπαστεί» κυριολεκτικά από λευκό πέπλο τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σημαντικά φαίνεται να είναι ήδη τα προβλήματα στις δενδρώδεις καλλιέργειες και στα εσπεριδοειδή με το πορτοκάλι του Κάμπου να έχει χτυπηθεί ανελέητα γεγονός που ανησυχεί τους παραγωγούς. Σήμερα θα διαπιστωθούν οι ζημιές και το μέγεθος της καταστροφής που πρέπει να εκτιμηθεί και από τους γεωπόνους. Στο μεταξύ από τη συνεχή βροχόπτωση τόσο στον Κάμπο, όσο και σε άλλες περιοχές του Νομού παρατηρήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα και δημιουργήθηκαν προβλήματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο