Νοεμβρίου 30, 2020

Συντάξεις δύο ταχυτήτων στο Δημόσιο – Ποιοι θα δουλεύουν μέχρι τα 67

Φεβρουαρίου 26, 2016

Έξοδος δύο ταχυτήτων στο Δημόσιο αφού τροπολογία φέρνει ανατροπές στα όρια συνταξιοδότησης. Πιο συγκεκριμένα, οι μόνιμοι υπάλληλοι μπορούν να μένουν στην υπηρεσία τους μέχρι να συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους. Όσοι όμως έχουν και δεύτερο ταμείο ασφάλισης, θα συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά στα 62 τους.

Μέχρι σήμερα, οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι απολύονταν υποχρεωτικά όταν συμπλήρωναν τα 60ο έτος και είχαν 35 χρόνια αμιγούς δημόσιας υπηρεσίας. Με την τροπολογία της κυβέρνησης, οι υπάλληλοι που δεν συνταξιοδοτούνται με δημοσιοϋπαλληλικές διατάξεις, θα απολύονται υποχρεωτικά στο 62ο έτος της ηλικίας τους εφόσον συμπληρώνουν και 40 χρόνια εργασίας. Διαφορετικά θα μένουν μέχρι να τα συμπληρώσουν αλλά όχι πέραν του 67ου έτους, όταν και θα απολύονται αυτοδίκαια αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.
Πρόκειται για τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την οποία υπογράφουν ο υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης, που συζητείται στη Βουλή μετά τις ενστάσεις που είχε προβάλει η τρόικα.
Η αρχική διάταξη έλεγε ότι η αυτοδίκαιη απόλυση των υπαλλήλων γίνεται στα 60 με 35 έτη αλλά οι υπάλληλοι θα μπορούσαν να ζητήσουν να παραμείνουν και πέραν του 60ού έτους για όσο διάστημα ήθελαν.

 

Πηγή: TRIBUNE

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia