Παρασκευή, 11 Ιουλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Επίδομα 700-1.000 ευρώ από ΟΠΕΚΑ: Οι δικαιούχοι – Πώς θα κάνετε αίτηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τις ενδιαφερόμενες γίνεται μέσω των ΚΕΠ

Ξεκίνησαν από την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων σε 4.000 Τρίτεκνες και 1.000 Πολύτεκνες Αγρότισες μητέρες.

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τις ενδιαφερόμενες γίνεται μέσω των ΚΕΠ όλης της χώρας και θα έχει διάρκεια έως και 2/12/2019.

Επισημαίνεται ότι, η δυνατότητα της εκ νέου υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής για το εν λόγω πρόγραμμα δόθηκε με απόφαση της Διοίκησης δεδομένου ότι υπήρξαν πολλές περιπτώσεις ενδιαφερόμενων του προγράμματος που κατά την αρχική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων τον Ιούνιο 2019 (05/06/2019 έως 24/06/2019) δεν υπέβαλαν αίτηση καθώς το πρόγραμμα ξεκίνησε νωρίτερα από τις προθεσμίες των προηγούμενων ετών.

Το χρηματικό βοήθημα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισες μητέρες θα καταβληθεί με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησής τους και είναι συνολικού ύψους επτακοσίων ευρώ (700 €) και χιλίων ευρώ (1.000 €) αντίστοιχα.

Η δυνατότητα της εκ νέου υποβολής αιτήσεων αφορά αποκλειστικά όσους δικαιούχους, δεν υπέβαλλαν αίτηση και δεν έλαβαν την εν λόγω παροχή.

Τα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν τις αιτήσεις πρέπει να αποσταλούν αυθημερόν, προκειμένου να ολοκληρωθεί η καταβολή της παροχής εντός του Δεκεμβρίου 2019.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.

newpost.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτοψία του Περιφερειάρχη στο έργο πνοής για την Αργολίδα: Οδικός άξονας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες σε τροχιά υλοποίησης

Επιτόπια αυτοψία στο εργοτάξιο του μεγάλου έργου «Βελτίωση Επαρχιακής Οδού από Κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες», συνολικού προϋπολογισμού 47.000.000 ευρώ, πραγματοποίησε την Πέμπτη 10 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας. Πρόκειται για ένα έργο στρατηγικής σημασίας που ενισχύει τη σύνδεση της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο

Αναβάθμιση στον ισόπεδο κόμβο Μυκηνών — Επένδυση στην ασφάλεια και τη λειτουργικότητα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την εγκατάσταση του αναδόχου για την έναρξη των εργασιών για τη βελτίωση του ισόπεδου κόμβου Μυκηνών, συνολικού προϋπολογισμού 2.555.000 ευρώ, προγραμματίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου αναβάθμισης του οδικού δικτύου στην Αργολίδα. Το σημείο επισκέφθηκε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά την επιτόπια αυτοψία του σε κρίσιμα έργα της περιοχής. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποσκοπεί στη βελτίωση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ