Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοσιεύθηκε το επιχειρηματικό δελτίου από το Επιμελητήριο Αρκαδίας:

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΨΗΦΙΑΚΑ – ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
Διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση των αναβαθμισμένων πληροφοριακών συστημάτων και ηλεκτρονικών υποδομών το Επιμελητηρίου
Μια πληθώρα, νέων διαδικτυακών εφαρμογών, στοχευμένες στις ανάγκες του επιχειρηματία για άμεση πληροφόρηση και εξυπηρέτηση εντάσσει το Επιμελητήριο Αρκαδίας.
Ενημερωθείτε για τις νέες αναβαθμισμένες υπηρεσίες την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 6.30 μ.μ. στη διαδικτυακή ημερίδα που διοργανώνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνεργασία με την εταιρεία SGA ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕ, με θέμα: «Ανάπτυξη / αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων και ηλεκτρονικών υποδομών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας».
Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΔΥΠΑ: 13 «ΑΝΟΙΧΤΆ» ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ ΜΕ 38.500 ΔΙΑΘΈΣΙΜΕΣ ΘΈΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΉ ΕΠΙΧΟΡΉΓΗΣΗ ΈΩΣ 17.000 ΕΥΡΏ ΑΝΆ ΘΈΣΗ
Συνολικά 13 προγράμματα επιδότησης της εργασίας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες ανέργων και όλη την επικράτεια, με ποσοστά επιχορήγησης έως 100% και συνολική επιδότηση έως 17.000 ευρώ ανά θέση, υλοποιούνται αυτό το διάστημα, όπως αναφέρει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε ανακοίνωσή της.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΙΕΛΚΑ: Η ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΒΑΣΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Η χρηματική δαπάνη αποτελεί το βασικό κριτήριο για την επιλογή τροφίμων για δύο στους τρεις καταναλωτές, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα κυλιόμενης έρευνας που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) με δείγμα 1.000 καταναλωτές. Σύμφωνα με την έρευνα, ξεκάθαρη είναι η τάση των καταναλωτών για εξοικονόμηση χρημάτων για τις αγορές βασικών αγαθών και υπηρεσιών και δευτερευόντως διαχείρισης χρημάτων. Συγκεκριμένα, ποσοστό 75% (έναντι 71% τον Ιανουάριο) του κοινού δηλώνει ότι έχει ακυρώσει δαπάνες διασκέδασης όπως είναι η εστίαση, οι διακοπές, τα ταξίδια κ.α. Το 49% (έναντι 50% τον Ιανουάριο) του κοινού δηλώνει ότι έχει αναβάλει εργασίες συντήρησης και επισκευής, π.χ. στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο. Ποσοστό 54% (έναντι 55% τον Ιανουάριο) δηλώνει ότι έχει μειώσει συνολικά τις αγορές σε είδη τροφίμων και είδη παντοπωλείου.

ΕΦΚΑ: ΤΙ ΑΛΛΆΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΎΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ
Αλλάζουν οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας στους μη μισθωτούς ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ΕΦΚΑ, καταργήθηκε η προϋπόθεση να μην υπάρχουν αρρύθμιστες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, για να λαμβάνει ασφαλιστική ικανότητα ο ασφαλισμένος. Πλέον, θα πρέπει οι μη μισθωτοί να καταβάλουν το ποσό που αντιστοιχεί στις ετήσιες εισφορές για το 2022 του κλάδου υγείας της ασφαλιστικής κλάσης που έχουν επιλέξει, προκειμένου να ανανεωθεί η ασφαλιστική τους ικανότητα έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2024. Έτσι, μέχρι τις 31 Μαΐου οι μη μισθωτοί (αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες) μπορούσαν να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης για την ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2023. Σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή, οι ασφαλισμένοι θα έπρεπε να πληρώσουν μόνο τις εισφορές για τον κλάδο υγείας του περσινού έτους ή να ενταχθεί στη ρύθμιση των 24 δόσεων για το σύνολο των οφειλών τους προς το Ταμείο.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΉ ΦΟΡΟΛΌΓΗΣΗ ΕΙΣΟΔΉΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΏΝ ΠΡΟΣΏΠΩΝ ΚΑΤΌΠΙΝ ΜΕΤΑΦΟΡΆΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΉΣ ΚΑΤΟΙΚΊΑΣ
Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφορικά με τις κατηγορίες επενδύσεων, τη διαδικασία και δικαιολογητικά αιτήματος διαπίστωσης ολοκλήρωσης της επένδυσης, τον χρόνο διακράτησης και την παρακολούθηση αυτής, σύμφωνα με τις διατάξεις άρθρου 5Α του ν. 4172/2013, περί εναλλακτικής φορολόγησης εισοδήματος, που προκύπτει στην αλλοδαπή, φυσικών προσώπων, τα οποία μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα.
Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΥΠΟΙΚ: ΜΈΧΡΙ 31 ΙΟΥΛΊΟΥ ΟΙ ΑΙΤΉΣΕΙΣ ΕΠΑΝΈΝΤΑΞΗΣ ΟΦΕΙΛΕΤΏΝ
Ακόμη δύο μήνες προθεσμία έχουν όσοι οφειλέτες πληρούν τους όρους ένταξης στις ρυθμίσεις οφειλών να το πράξουν εκμεταλλευόμενοι το ευνοϊκό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί και αφορά αποκλειστικά όσους έχασαν τις παλαιές ρυθμίσεις των 72 και 120 δόσεων, εντός της περιόδου που διήρκησε η οικονομική κρίση, αλλά και αυτούς που ενώ κράτησαν για το ίδιο χρονικό διάστημα ζωντανές τις ρυθμίσεις, εντούτοις δημιούργησαν νέα χρέη. Τις τελευταίες 10 ημέρες έχει ανεβάσει ρυθμούς η ένταξη – επανένταξη στο εν λόγω πλαίσιο και πλέον ο αριθμός τους υπερβαίνει τους 20.500 οφειλέτες, οι οποίοι και έχουν ρυθμίσει συνολικό χρέος ύψους σχεδόν 370 εκατ. ευρώ. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι φορολογούμενοι που έχουν χάσει τη ρύθμιση των 120 δόσεων και έχουν την ευκαιρία να επανενταχθούν ανέρχονται σε 190.000 ενώ περίπου 10.000 είναι οι οφειλέτες που απώλεσαν τη ρύθμιση της πανδημίας των 36-72 δόσεων έως την 1η Φεβρουαρίου 2023.

«ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΏ 2023»: ΑΠΌ 12 ΙΟΥΝΊΟΥ ΟΙ ΑΙΤΉΣΕΙΣ
Ξεκινούν οι αιτήσεις ενδιαφερομένων για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης κατοικιών «Εξοικονομώ 2023». Η ψηφιακή πλατφόρμα για την υποβολή τους, https://exoikonomo2023.gov.gr/, καθώς και το κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, θα ανοίξουν τη Δευτέρα 12 Ιουνίου και θα παραμείνουν ανοιχτά έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2023. Το πρόγραμμα εντάσσεται στα εμβληματικά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και στο RePower, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ, από τα οποία διατίθενται 60 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για ευάλωτα νοικοκυριά, με στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο