Ξεκινά η κατάρτιση 1000 ωφελούμενων σε Αρκαδία και Μεσσηνία από το Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την εκκίνηση υλοποίησης του έργου της κατάρτισης 1000 ωφελούμενων στην Αρκαδία και τη Μεσσηνία σηματοδότησε η συνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο Αρκαδίας την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 μεταξύ του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και της αναδόχου ένωσης εταιρειών  του έργου «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Α.Ε. – ΣΑΡΩΝΙΣ ΑΤΕΒΕ», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. 

«Πρόκειται για ένα από τα πρώτα έργα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης (ΠΔΑΜ) και αφορά την περιοχή του εδαφικού σχεδίου της Μεγαλόπολης» ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι αποτελεί προϊόν αγαστής συνεργασίας με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, γεγονός το οποίο έχει δημόσια επαινεθεί τόσο από τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και από την πολιτική ηγεσία που έχουν στην ευθύνη τους το Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να θέτουμε σε εφαρμογή δράσεις του προγράμματος της απολιγνιτοποίησης κάνοντας πράξη το κυρίαρχο ενδιαφέρον μας, πως θα υποστηρίξουμε αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις μας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την περιοχή μας» τόνισε ο κ. Τρουπής και πρόσθεσε «τώρα αρχίζει και αποδίδει η προσπάθεια που έχουμε κάνει εδώ και αρκετά χρόνια για να αξιοποιήσουμε το ΠΔΑΜ. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις εξίσου σημαντικές για την επιχειρηματικότητα στην Αρκαδία» 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Ευάγγελος Ξυγκώρος από την πλευρά του σημείωσε την εξαιρετική συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και την Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΥΔΑΜ) και σημείωσε «στην ευθύνη μας εντάσσεται ένας συγκεκριμένος θύλακας, αυτός του Δήμου Οιχαλίας, με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα για την επιχειρηματικότητα. Η προσπάθειά μας εστιάζει στη μεγιστοποίηση του οφέλους για την περιοχή αυτή και έμμεσα για το σύνολο του εδαφικού σχεδίου της Μεγαλόπολης». 

Πρόκειται για κοινό έργο των δύο Επιμελητηρίων, Αρκαδίας και Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 4,8 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να καλυφθεί γεωγραφικά το εδαφικό σχέδιο της Μεγαλόπολης, που περιλαμβάνει τους Δήμους Μεγαλόπολης, Γορτυνίας, Τρίπολης και Οιχαλίας. Μέσω του έργου αυτού θα καταρτιστούν και θα πιστοποιηθούν 1000 άνεργοι στους τομείς της εστίασης, του τουρισμού και του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων. Προβλέπεται επίσης παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού των ωφελούμενων, πρακτική άσκησή τους σε επιχειρήσεις, καθώς επίσης και εκπαιδευτικό επίδομα.  

 Η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή ανέργων στις επιδοτούμενες δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης θα δημοσιευθεί αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης (26/6/2024)

Την Τετάρτη (26/6/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (26/6/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 26η Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

«Αετοί Γορτυνίας»: Επιτυχημένη εκδήλωση για την δωρεά μυελού των οστών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αετοί Γορτυνίας» η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προαγωγή της δωρεάς μυελού των οστών, στο πλαίσιο του 10ου Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ». Η σημαντική πρωτοβουλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο