Eκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» στον Δήμο Επιδαύρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία», μια ιδιαίτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο στο Λυγουρίο που διοργάνωσε ο Δήμος Επιδαύρου με θέμα: «Καλύτερη υγεία στην τρίτη και τέταρτη ηλικία για την πρόληψη της ».

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες, όπως του γενικού ιατρού κ. Βλάσση Ηλία, της κ.Κοτρώνη (Φυσίατρος, Διευθύντρια Κλινικής Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Γενικού Νοσοκομείου ΚΑΤ), της κ. Λιάτα Δήμητρας (φυσικοθεραπεύτριας) , του Κοινωνικού Λειτουργού κ. Κούβαλη Ιωάννη, του κ. Γαλάνη Φώτιου μέλος του Δ.Σ. Γηροκομείου Άργους και της Τοπικής Συμβούλου Επιδαύρου Γεωργίας Τσόλη.

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης αυτής της ηλικιακής ομάδας, καθώς όλοι στις οικογένειες μας έχουμε ζήσει ανάλογες καταστάσεις, αλλά και στον σχεδιασμό λειτουργίας γηροκομείου και κοινωνικής αποθήκης υλικών ΑΜΕΑ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Δέδερη Γεώργιο (Τεχνικός Σύμβουλος Αποκατάστασης ) για την πολύτιμη βοήθεια του στους ανθρώπους με αναπηρία αλλά και στην διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Ανδριανός (βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας),ο κ. Γαβρήλος (βουλευτής Σύριζα), ο κ. Πουλάς (βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), ο κ. Καραλής Ν. (Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Πελοποννήσου), ο κ. Τζαβάρας (Αντιπρόεδρος Συλλόγου ατόμων με αναπηρίες Ν. Αργολίδας), όπου τόνισαν την σημασία της συνέχισης της εκδήλωσης , η οποία ξεκίνησε το 2019 και είναι από τις λίγες σε δήμους της Πελοποννήσου, ο κ. Γαλάνης (επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης), ο κ. Οψιμούλης (Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ), ο κ. Κρέτσης (πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.ΕΠ), Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λυγουριού κ. Λιούγκα Ευγενία, όπου παρουσίασε μέρος της εκδήλωσης.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδική & Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης 23 Μαρτίου 2026

https://www.youtube.com/live/4En89PtXkUI ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Σας προσκαλούμε όπως, την 23 η του μήνα...

Ανακοίνωση χωροθέτηση δύο (2) κοινόχρηστων θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ στο Λουτράκι

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ανακοινώνει ότι η Δημοτική Επιτροπή, σε επόμενη συνεδρίασή της, θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τη χωροθέτηση δύο (2) κοινόχρηστων θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ στο Λουτράκι και συγκεκριμένα :  μίας (1) θέσης νότια της οδού Γ. Λέκκα και απέναντι της όψης του κτιρίου SPA, η οποία θα εξυπηρετεί ΑμεΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επιχορήγηση συλλόγων με εθελοντική δράση στον τομέα Πολιτικής Προστασίας Πυροπροστασίας.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εθελοντές στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος πολιτικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο, ΚΑΛΕΙ τους Συλλόγους που αναπτύσσουν εθελοντική δράση στον τομέα Πολιτικής Προστασίας – Πυροπροστασίας, οι οποίοι εδρεύουν εντός των διοικητικών ορίων του και επιθυμούν να επιχορηγηθούν για το έτος 2026

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΟΥ ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝΕΡΙ

Ο Δήμος Γορτυνίας σε συνεργασία με την Αδελφότητα Απανταχού Παλουμπαίων, την Εταιρεία Ιστορικής και Πολιτιστικής Δράσης Μουσείου «Στρ. Δημ. Πλαπούτα και Αγωνιστές», τους Τοπικούς Συλλόγους και φορείς της περιοχής, διοργανώνει επετειακές εκδηλώσεις προς τιμήν της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στου Παλούμπα και το Αγιονέρι, το Σάββατο 28 και την

ΔΗΜΟΦΙΛΗ