Συγκλονιστική η θεατρική αναπαράσταση της “Δίκης του Κολοκοτρώνη” στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα πλαίσια του 31ου Φεστιβάλ Ναυπλίου το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 στην ιστορική πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, παρουσιάστηκε σε θεατρική αναπαράσταση η πρώτη «μεγάλη» δίκη της νεότερης Ελλάδας, η δίκη του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα που διεξήχθη το 1834 στο Βουλευτικό του Ναυπλίου και διήρκεσε έξι εβδομάδες.

[iframe width=”554″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/Npy-H53eQYg” title=”ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ “Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ” ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ 9/7/2022″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός και Α. Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δ. Σχοινοχωρίτης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων Σ. Αυγουστόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Χ. Ζέρβας, Ν. Αναστασίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων Ηλίας Αναγνωστόπουλος, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ναυπλίου Γ. Βακαρέλης, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ. Ράλλη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Γ. Καχριμάνης, ο Πρόεδρος του Ναυπλιακού Ιδρύματος Ι. Καποδίστριας Κ. Χελιώτης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Τ. Ζαφείρης, ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ κα.

DSC 5332

Πηγή : Αργολικές Ειδήσεις

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο