Αγροτουρισμός Επιδαύρου 2023 – Επίδαυρος Βίωμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ιστορική πια Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου μετρά ήδη 25 χρόνια ζωής και προσφοράς στον τόπο. Από φέτος η έκθεση αναβαθμίζεται και επαναπροσδιορίζει την ταυτότητά της. Ως «Επίδαυρος Βίωμα» πλέον, στοχεύει να προσφέρει πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες προς τους επισκέπτες, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν, να ανακαλύψουν, να γευτούν, να μάθουν, να ψυχαγωγηθούν, να γνωρίσουν τους ανθρώπους του τόπου, και τελικά να βιώσουν μια αυθεντική εμπειρία στην Επιδαύρια γη.

Ιστορική γη η Επίδαυρος, τόπος λατρείας και πολιτισμού, με ήπιο κλίμα και άφθονα πηγαία ιαματικά νερά. Πόλος έλξης για πάρα πολλούς Έλληνες και ξένους επισκέπτες, λόγω των αρχαιολογικών της θησαυρών κυρίως, αλλά και για το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον, τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και την γαστρονομία της και τις πολλές ευκαιρίες απόδρασης και εμπειριών.

Το μεγάλο γεγονός της περιοχής είναι οι θερινές παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και το Μικρό Θέατρο Παλαιάς Επιδαύρου. Πολύ σημαντικός θεσμός η ετήσια θερινή Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου.

Επίδαυρος Βίωμα _ το επόμενο βήμα

Νέος εξοπλισμός, νέα εκθεσιακά περίπτερα, νέα χωροταξική διάταξη για την Έκθεση Αγροτουρισμού. Αλλά και μια νέα ματιά, μια ολιστική και συμμετοχική προσέγγιση στην ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, εμπνευσμένη από την αρχαία λατρευτική παράδοση της υγείας και της ίασης, που σηματοδοτεί το πέρασμα από την καθιερωμένη Έκθεση αγροτουρισμού Επιδαύρου στο «Επίδαυρος Βίωμα».

Πολιτισμός, ιστορία, θέατρο, αρχαιότητα, μνήμη, κοινότητα, βιωσιμότητα, ευ ζην, υγεία.

Η εξέλιξη στην νέα μορφή στοχεύει στην εμπλοκή των επισκεπτών σε μία ολιστική εμπειρία περιηγήσεων, γεύσεων, εναλλακτικών δραστηριοτήτων, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, ψυχαγωγίας, γνώσης και ευεξίας, ανακάλυψης των ποικιλόμορφων χαρακτηριστικών της περιοχής, όχι ως απλοί επισκέπτες ή τουρίστες αλλά ως κομμάτια του ιερού αυτού τόπου. Η ευκαιρία αυτή στοχεύει στην «επαν-ανακάλυψη» του τόπου του Απόλλωνα και του Ασκληπιού, της ευεξίας, ευφορίας και ευζωίας, σε σύνδεση με το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον.
Στην προσπάθεια αυτή του Δήμου Επιδαύρου έχουν προσκληθεί οι φορείς και οι επιχειρήσεις της περιοχής να συνεισφέρουν στην δημιουργία του Βιώματος, όχι απλά αναδεικνύοντας τους θησαυρούς, τις γεύσεις και την φιλοξενία της Επιδαύρου, αλλά κάνοντας τους επισκέπτες να νιώσουν σαν ντόπιοι, αποκαλύπτοντας τα μυστικά και τις χαρές του τόπου, και προσφέροντας την διαχρονική του ευεξία.

Η Έκθεση Αγροτουρισμού στην Παλαιά Επίδαυρο περιλαμβάνει εκλεκτά προϊόντα, γεύσεις, χειροτεχνίες και υπηρεσίες της Επιδαύριας γης, όλα προσφερόμενα με ένα ζεστό χαμόγελο από τους δημιουργούς τους. Παράλληλα με την έκθεση έχουμε προγραμματίσει μια σειρά δράσεων που περιλαμβάνουν εκδηλώσεις γαστρονομίας, ενημερωτικές δράσεις, εικαστική έκθεση και πολλές συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μουσικών προτιμήσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον νέο ιστοχώρο www.epidavrosvioma.gr

Ακριβώς δίπλα από την έκθεση υπάρχουν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο Μικρό Θέατρο Παλαιάς Επιδαύρου, προσφέροντας έτσι μια την ευκαιρία για μία συνολική εμπειρία, ένα Βίωμα τόπου και πολιτισμού.

Σημαντικός αρωγός στην συνολική προσπάθεια είναι το τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, μέσω του έργου «Αναβάθμιση Φεστιβάλ – Έκθεσης Αγροτουρισμού Επιδαύρου», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιεία & θάλασσα 2014-2020» (LEADER), καθώς και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 Βίωμα 2023. Γραφιστικό Hor.2

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Web site: www.epidavrosvioma.gr | E-mail: epidavrosvioma@gmail.com
Facebook: @Επίδαυρος Βίωμα Αγροτουρισμός Επιδαύρου Facebook.com/epidavrosvioma
Instagram: @epidavrosvioma Instagram.com/epidavrosvioma
Διοργάνωση: Δήμος Επιδαύρου
Υποστήριξη: Περιφέρεια Πελοποννήσου, Επιμελητήριο Αρκαδίας
Αιγίδα: Υπουργείο Τουρισμού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-Α.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της πολύ αυξημένης κατανάλωσης νερού σε συνδυασμό με τη λειψυδρία και τις συχνές διακοπές υδροδότησης που αυτές συνεπάγονται, το παρεχόμενο νερό όλης της ευρύτερης εκτός σχεδίου περιοχής Λουτρακίου, του Ισθμού και της Δ.Κ. Ισθμίας, από αύριο 20/07/2024 και μέχρι νεότερης σχετικής ανακοίνωσης, δεν πληροί τις προδιαγραφές του «νερού ανθρώπινης κατανάλωσης», ως

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-Α.Θ. | Πρόσθετα Κατεπείγοντα Μέτρα Αντιμετώπισης της Λειψυδρίας

Σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων Δ.Σ. για την αντιμετώπιση της πρόσθετης έλλειψης νερού των τελευταίων ημερών, αποφασίστηκαν τα παρακάτω: 1. Αναστολή όλων των μη υδρευτικών χρήσεων των δημοτικών παροχών (άρδευση, αναψυχή κ.λπ.). 2. Άμεση παύση των αντλήσεων από όλες τις γεωτρήσεις της παραλιακής ζώνης για την αντιμετώπιση της πτώσης στάθμης στον υδροφόρο ορίζοντα. 3. Περιορισμός

Πυρκαγιά στο Καστράκι Αρκαδίας (vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 19/7, σε δασική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο