Χωρίς υπόλειμμα και με μηδενικό κόστος η διαχείριση που παρουσίασε ο Δήμαρχος Τρίπολης.(vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Τετάρτη 23/03 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης με αντικείμενο τη διαχείριση των απορριμμάτων. Δύο περιβαλλοντολόγοι από Αυστρία και Αγγλία, παρουσίασαν τις προτάσεις τους.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/zBeerCRtWjk” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής Ξεκίνησε την ημερίδα δηλώνοντας: “Το πρόβλημα στην χώρα μας είναι οι χωροθετήσεις και οι προσωρινές- οριστικές διαχειρίσεις για τους ΧΥΤΥ, το θέμα είναι τι θα κάνουμε αύριο. Η Αρκαδία είναι γεμάτη χωματερές, για τις οποίες πληρώνουμε πρόστιμα. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Απαιτείται μια σωστή προσωρινή διαχείριση και γι αυτό το κομμάτι ζήτησα την βοήθεια του Mr. Scharf Walter

Ο Scharf Walter, πρόεδρος του Τεχνολογικού Ινστιτούτου IUT Group και πρόεδρος της επιτροπής ÖNORM από το Αυστριακό Ινστιτούτο Πρότυπης προδιαγραφής για τα Πρότυπα Διαχείρισης Αποβλήτων. Ανέφερε πώς η ολοκληρωμένη διαχείριση του δήμου θα περιλαμβάνει τη διαχείριση όχι μόνο των στερεών αλλά όλων των αποβλήτων ξεκαθάρισε πως το κόστος θα είναι χαμηλό και δεν έχει σχέση με άλλες μελέτες.
«Δεν θα υπάρχει υπόλειμμα, καθώς όλα τα υλικά είναι διαχειρίσιμα».
Το κόστος διαχείρισης θα είναι από 25 έως 40 ευρώ ανά τόνο και το κόστος κατασκευής της μονάδας θα προέλθει από ευρωπαϊκά ταμεία και δεν θα επιβαρύνουν καθόλου το Δήμο και γενικότερα το Ελληνικό κράτος.

Ακόμη, στην ημερίδα μίλησαν οι Zehaie Isaac, διευθύνων σύμβουλος της Project Insurances, η Φάνια Βαλαβανίδη, διευθύνουσα σύμβουλος της International Consultancy, ο κ. Κουρνιώτης Στάθης, χημικός μηχανικός.

Στην εκδήλωση ήταν δήμαρχοι της Πελοποννήσου όπως ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Μαντάς, ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Καμπόσος, ο δήμαρχος Κορίνθου κ. Πνευματικός, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, κ. Λυσίκατος, ο δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου κ. Ανδριακόπουλος καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς και απλοί πολίτες.

{gallery}paylis_aporimata{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο