Κατάμεστο το Πνευματικό Κέντρο για την παρουσίαση της “ΑΛΩΣΗΣ” (pic/video)

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 στις 8:00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ με τίτλο ΑΛΩΣΗ, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Λαμπρόπουλου, το οποίο αναφέρεται στην απελευθέρωση της Τριπολιτσάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 στις 8:00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ με τίτλο ΑΛΩΣΗ, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Λαμπρόπουλου, το οποίο αναφέρεται στην απελευθέρωση της Τριπολιτσάς.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/hjCpCm5ELb0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/aBnafgIxUJU” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε με αφορμή το συμφωνικό έργο του Γιώργου Κατραλή ΑΛΩΣΗ (μουσική αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς) και σηματοδοτεί την έναρξη δράσεων για την ιστορική δικαίωση της Άλωσης της Τριπολιτσάς. Για την πραγματοποίησή του συνεργάστηκαν φορείς, σωματεία, σύλλογοι και καλλιτεχνικές σχολές, με κοινό στόχο ένα καλό αποτέλεσμα βασισμένο στη συλλογική προσπάθεια, στην κοινή δράση και στην αγάπη για τη Τρίπολη.

Η παραγωγή και η υλοποίηση του ντοκιμαντέρ, είναι ένας θρίαμβος του εθελοντισμού και του καλλιτεχνικού δυναμικού της Τρίπολης.

Η παρουσίαση του ντοκυμαντερ έγινε σε μια πανηγυρική εκδήλωση, που δικαίωσε όλους όσους κοπίασαν και μόχθησαν, για τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού της ιστορίας της πόλης.

{gallery}Ntokimanter_alosi{/gallery}

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε τροχιά αναδιαμόρφωσης ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Σπάρτης

Σε τροχιά αναδιαμόρφωσης ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Σπάρτης – Υπογράφτηκε η σύμβαση από την ΚΤΥΠ Α.Ε.

lia Forum 2026 – Σε τρεις ημέρες ανοίγει τις πόρτες του το αναπτυξιακό συνέδριο της Ηλείας

Το Ilia Forum 2026, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Ιουνίου στο Πύργο Ηλείας, θα συγκεντρώσει κορυφαίους ομιλητές και εκπροσώπους της πολιτικής, επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, εστιάζοντας στην επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, την καινοτομία και τον πολιτισμό. Με δωρεάν συμμετοχή και διαδικτυακή παρακολούθηση, το συνέδριο φιλοδοξεί να γίνει μία σημαντική πλατφόρμα διαλόγου για το μέλλον της περιοχής, καλύπτοντας επτά θεματικές ενότητες που αφορούν την ανάπτυξη της Ηλείας.

Νέα έργα 3,7 εκατ. ευρώ για υποδομές, αντιπλημμυρική προστασία και αναβάθμιση των τοπικών κοινωνιών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με παρεμβάσεις που αγγίζουν την καθημερινότητα των πολιτών, ενισχύουν την ασφάλεια των υποδομών και βελτιώνουν την εικόνα και τη λειτουργικότητα των τοπικών κοινωνιών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει σταθερά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, εγκρίθηκαν σημαντικά έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 3,7 εκατ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ