Πολυαρχιερατικός εσπερινός και υποδοχή Ι. Λειψάνου στη Δημητσάνα (ΦΩΤΟ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα, παραμονή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, η υποδοχή της τιμίας και χαριτοβρύτου χειρός του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού από την Αίγινα.

Το Ιερό και σεβάσμιο λείψανο υποδέχθηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο οικείος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής στη Δημητσάνα.

Εν πομπή το ιερό λείψανο τέθηκε στον Ιερό Ναό προς προσκύνηση και τελέσθηκε  πολυαρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Κατά τον εσπερινό ο οικείος Μητροπολίτης κ. Ιερεμίας έδωσε το λόγο στο Μητροπολίτη Κορίνθου. Ο κ. Διονύσιος με τη σειρά του, αφού ευχαρίστησε τον προλαλήσαντα  για την εξαίρετη φιλοξενία του, αναφέρθηκε στο βίο της  Αγίας Κυριακής και τον παραλλήλισε με τον σημερινό τρόπο σκέψης των σύγχρονων ανθρώπων.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνας της Αγίας, αλλά και του χαριτόβρυτου Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου μέσα στο γραφικό χωριό της Δημητσάνας.

Τέλος, μετά το πέρας της απολύσεως, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς, όπου το παρόν έδωσαν και οι δύο Μητροπολίτες.

{gallery}leipsana_dimitsana{/gallery}

 

arxon.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο