“Όχι στο να χτίζουμε μια καινούργια Ειδομένη”

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου στις 2.30 μ.μ, πραγματοποιήθηκε συνένευξη τύπου σχετικά με την εγκατάσταση προσφύγων στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Κοινή Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Περιοχής Τρίπολης, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Αρκαδίας και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανικών Περιοχών

Συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με το Προέδρο της ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ.Τ, Γεώργιου Καραγιάννη:
“Ανάμεσα στα πολλά προβλήματα είναι και το προσφυγικό που δεν είμαστε αντίθετοι αλλά έχει αντίκτυπο στην επιχειρηματικότητα. Μετά από τις πληροφορίες από τον κ. Παπαλάμπρου, που θα παραχωρήσει τον χώρο, κάναμε συνέλευση. Οι αποφάσεις που πήραμε έχουν σταλεί σε όλα τα Υπουργεία. Κάνουμε παράκληση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να βρουν λύση στο προσφυγικό και στην εγκατάσταση των προσφύγων”.
Στη συνεχεια ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Ιωάννης Μπουντρούκας:

“Απίστευτο λάθος για όλους η εγκατάσταση προσφύγων στην ΒΙΠΕ. Δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις υποδομές, ο χώρος του συγκεκριμένου κτηρίου δεν αρκεί για 1.500 πρόσφυγες. Αντί η χώρα να φέρει επενδύσεις στον χώρο της ΒΙΠΕ τον έχει μετατρέψει σε αποθήκη ψυχών. Συμφωνούμε να έρθουν πρόσφυγες αλλά η εγκατάσταση να γίνει με πληθυσμιακά κριτήρια και ανάλογες μελέτες. Προτείνουμε να ελεγχτούν τα εγκαταλειμμένα στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα για την φιλοξενία των προσφύγων”.

Εν συνεχεια ο Προέδρος της ΟΕΒΕΑ, Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος:
“Αγγίζει τα όρια της ανθρωπιάς όλη αυτή η διαδικασία. Είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν. Οι πρόσφυγες πρέπει να ζήσουν ανθρώπινα σε συγκεκριμένα κτήρια και όχι σε επιχειρήσεις που δεν έχουν τις κατάλληλες υποδομές”.

Και στο τέλος ο Οικονομοτεχνικός Σύμβουλος της ΠΑΣΕΒΙΠΕ, Ευθύμιος Χανιώτης ανέφερε
Όλοι είμαστε κοινωνικά ευαίσθητοι. Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την επιλογή της ΒΙΠΕ, έχουμε πλήρη άγνοια. Χρειάζεται ειδική άδεια, καταργούν το Σύνταγμα, τον Νόμο και την Δημοκρατία. Μην χτίσουμε καινούργια Ειδομένη. Όλοι θα βοηθήσουμε για την εγκατάσταση των προσφύγων σε όλη την Ελλαδα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο