Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Τύπου Επιμελητηρίου Αρκαδίας 11/12/2015

• Εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων
Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης ενημερώνει το κοινό ότι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 17/12/2015.Οι Κυριακές που τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά είναι η Κυριακή 20/12/2015 και η Κυριακή 27/12/2015. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr.

• Έχεις πιστωτική ή χρεωστική κάρτα; Έχεις αφορολόγητο από το 2016
Το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την κατάργηση του κωδικού 049 όπου δηλώνονταν μέχρι σήμερα οι αποδείξεις, ωστόσο διατηρείται στο ακέραιο η έκπτωση φόρου ύψους 2.100 ευρώ που ισχύει και σήμερα για μισθωτούς και συνταξιούχους. Οι αλλαγές θα συμπεριληφθούν στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, το οποίο θα προβλέπει επίσης αφορολόγητες χρηματικές δωρεές έως 5.000 ευρώ για συγγενείς πρώτου βαθμού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δωρεές να πραγματοποιήθηκαν από την έναρξη των capital controls έως το τέλος Δεκεμβρίου 2015. Ταυτόχρονα, το σχέδιο νόμου θα προβλέπει την υποχρεωτική χρήση «πλαστικού χρήματος» από το 2016.

• Εγκύκλιος ΕΣΕΕ για τη λειτουργία των καταστημάτων τις τελευταίες Κυριακές του χρόνου
Για την αποσαφήνιση των ισχυουσών διατάξεων σε ότι αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων τις τελευταίες Κυριακές του χρόνου, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητα (ΕΣΕΕ) ενημερώνει επιγραμματικά:
 η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων επιτρέπεται προαιρετικά τις δύο Κυριακές πριν την ημέρα των Χριστουγέννων,(13 και στις 20 Δεκεμβρίου) και την τελευταία Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015.
 Η απασχόληση των εργαζομένων τις Κυριακές αυτές είναι νόμιμη και αμείβεται σύμφωνα με τις κοινές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας που ορίζουν πρόσθετη αμοιβή για εργασία κατά τις Κυριακές και αργίες.
 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, όσοι από τους εργαζόμενους απασχοληθούν τις συγκεκριμένες Κυριακές, θα πρέπει να λάβουν ως πρόσθετη αμοιβή το 75% του 1/25 του νόμιμου μηνιαίου μισθού τους ή του νόμιμου ημερομισθίου τους.
Ολοκληρωμένη την εγκύκλιο μπορείτε να την βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr.
• Επιδότηση στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της αγοράς για στελέχωση των επιχειρήσεων από καταρτισμένους συνεργάτες αποφάσισε την επιδότηση της συμμετοχής των άμεσα ενδιαφερομένων, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Το κόστος συμμετοχής είναι 3.300€ από 3.900€ που ήταν αρχικά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο