Δήμος Νότιας Κυνουρίας: Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Μαρτίου 22, 2016
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016Γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής ώρας της 23ης Μαρτίου 2016 μέχρι της δύσεως του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2016.

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

α. Διακόσμηση προθηκών καταστημάτων με εθνικά χρώματα και φωτογραφίες ηρώων της Επαναστάσεως.
β. Ομιλίες, σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις υπηρεσίες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στα Ν.Π.Δ.Δ , με φροντίδα των προϊσταμένων τους, για τη σημασία της Εθνικής Επετείου.
γ. Ώρα 11:00 Προσκύνημα των μαθητών και των μαθητριών όλων των σχολείων στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, στην προτομή του Μανώλη Δούνια και στην προτομή του αρχηγού των Τσακώνων Καπετάν Γιωργάκη Μανωλάκη, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια οι μαθητές θα κάνουν τη δοκιμαστική τους παρέλαση.
δ. Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 24ης και της 25ης Μαρτίου 2016 όλων των δημόσιων καταστημάτων , των ΝΠΔΔ, των Τραπεζών και των οδών, πλατειών , μνημείων κλπ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
α. Ώρα 07:00 π.μ θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών.
β. Ώρα 10:00 τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό της Μητροπόλεως. Μετά το τέλος της Δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό Καπέλου Ουρανία. Στη συνέχεια, Σχολεία, Αρχές, Οργανώσεις κλπ με πομπή θα κατευθυνθούν στο Ηρώο της Πόλεως, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων με εκφώνηση της σειράς κατάθεσης από τον Τελετάρχη, σύντομη ομιλία Δημάρχου και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών. Η τελετή θα κλείσει με τον Εθνικό μας Ύμνο. Θα επακολουθήσει παρέλαση των μαθητών με τις Σημαίες των σχολείων τους προς τιμήν των αγωνιστών του 1821. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς από τους μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑ.Λ Λεωνιδίου.
γ. Ακολουθεί Δεξίωση στο Δημαρχείο.

Οι ιερείς παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την κωδωνοκρουσία και να καθορίσουν τα των Ιεροτελεστιών.

Ο κ. Διοικητής του Α.Τ Λεωνιδίου παρακαλείται να μεριμνήσει για την τήρηση της τάξεως κυκλοφορίας και απαγόρευσης σταθμεύσεως των οχημάτων κλπ,
α. κατά το Προσκύνημα των μαθητών στο Ηρώο και τις Προτομές των Τσακώνων Ηρώων την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 και ώρα 11:00
β. κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής παρέλασης των μαθητών την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016.
γ. κατά την προσέλευση των Σχολείων και των Αρχών, στην Μητρόπολη την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016 και κατά την παρέλαση των σχολείων
δ. κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών χορών των μαθητών.

Στα Δημοτικά διαμερίσματα, οι αντίστοιχες εορταστικές εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα και τη φροντίδα των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ν. ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia