Μαρτίου 03, 2017

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Γορτυνία (pics)

Πραγματοποιήθηκαν κι εφέτος με μεγάλη επιτυχία οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Γορτυνία

Πραγματοποιήθηκαν κι εφέτος με μεγάλη επιτυχία οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Γορτυνία με την στήριξη του Δήμου Γορτυνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) και την συνεργασία πολιτιστικών συλλόγων, επαγγελματικών φορέων, συλλόγων νέων, συλλόγων γονέων, κ.ά. από την Τσικνοπέμπτη έως και το τριήμερο 25-27/2/2017, στην έδρα του δήμου Δημητσάνα καθώς και σε άλλες τοπικές κοινότητες, όπως Λαγκάδια, Στεμνίτσα, Τρόπαια, Κοντοβάζαινα, Χώρα, Καλιάνι, Νεοχώρι, Βυτίνα, Καμενίτσα, Βαλτεσινίκο, Πράσινο, Δρακοβούνι, κ.ά. στα πλαίσια του εορτασμού της Ελληνικής παραδοσιακής Αποκριάς που αποτελεί τμήμα του λαϊκού μας πολιτισμού.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Γορτυνίας διακρίθηκαν για το κέφι, τη ζωντάνια και την μεγάλη συμμετοχή εθελοντών στην διοργάνωση τους, το ξεχωριστό χρώμα της καθε εκδήλωσης και την ποικιλία των θεμάτων, όπως είναι η αναβίωση τοπικών εθίμων και παραδοσιακών γεύσεων, η αναπαράσταση των αρκαδικών μύθων, λαϊκά δρώμενα και γλέντια, χοροί μεταμφιεσμένων, κούλουμα με σαρακοστιανά, κ.ά.

Πολλοί κάτοικοι, αλλά και καταγόμενοι από την Γορτυνία που διαμένουν αλλού και επισκέφτηκαν τα χωριά καταγωγής τους κατά την διάρκεια του τριημέρου, συμμετείχαν στα αποκριάτικα δρώμενα και εκδηλώσεις, όπως επίσης και οι ξένοι επισκέπτες κατακλύζοντας τις τουριστικές περιοχές. Ο εορτασμός της Αποκριάς αποτέλεσε αφορμή για ξεγνοιασιά και ψυχαγωγία κάνοντας μια σύντομη απόδραση από την δύσκολη καθημερινότητα της εποχής μας.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας και αποδίδουμε επαίνους σ’ όλους όσους εργάστηκαν με ζήλο και καλή διάθεση για την οργάνωση των εκδηλώσεων, είτε μέσα από συλλόγους είτε ατομικά και τονίζουμε ότι με την συνεργασία όλων πάντα επιτυγχάνεται το καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο μας.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia