Έχασε δικαστική διαμάχη η Γκερέκου - Ζητούσε 80.000 ευρώ από τον τ. Δήμο Δημητσάνας

Οκτωβρίου 20, 2016
Χαστούκι έριξε το Πρωτοδικείο της Αθήνας στην Άντζελα Γκερέκου, η οποία με αγωγή της διεκδικούσε περίπου 80.000 ευρώ από τον Δήμο Δημητσάνας και την Κοινότητα Ζάτουνας για διαμέρισμα στο Π. Ψυχικό.

Η πρώην βουλευτής και υφυπουργός Πολιτισμού είχε πλειοδοτήσει για την αγορά του ακινήτου στο Παλαιό Ψυχικό, όμως στη συνέχεια ζήτησε επιστροφή χρημάτων!

Το ακίνητο προερχόταν από κληροδότημα και η σύζυγος του άρχοντα της νύχτας, προκειμένου να γίνει δεκτή η συμμετοχή της είχε καταβάλλει το 1/10 της αξίας του στη διακήρυξη ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς, όπως αναφερόταν στους όρους διακήρυξης.

Όταν τελικά κέρδισε το ακίνητο, όφειλε σε 30 μέρες να υπογράψει για να καταβάλει το ποσό.  

Η διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήματος τήρησε στάση αναμονής για 14 μήνες, υπερβαίνοντας κατά πολύ το χρονικό περιθώριο του νόμου και προχώρησε τελικά τις διαδικασίες του επόμενου πλειοδότη.

Το ακίνητο προερχόταν από κληροδότημα και η σύζυγος του άρχοντα της νύχτας, προκειμένου να γίνει δεκτή η συμμετοχή της, είχε καταβάλει το 1/10 της αξίας του στη διακήρυξη ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς, όπως αναφερόταν στους όρους διακήρυξης. Οταν τελικά «κέρδισε» το ακίνητο, όφειλε σε 30 ημέρες να υπογράψει και να καταβάλει το υπόλοιπο ποσό. Η διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήματος τήρησε στάση αναμονής για 14 μήνες, υπερβαίνοντας κατά πολύ το χρονικό περιθώριο του νόμου, και προχώρησε τελικά τις διαδικασίες με τον επόμενο πλειοδότη.

Επιθυμία του δημάρχου

Κατά την ακροαματική διαδικασία τον Φεβρουάριο του 2015 στο δικαστήριο κατέθεσε ο πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής του κληροδοτήματος: «Ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος ήταν ένας από τους πρώτους δημάρχους του Παλαιού Ψυχικού. Είχε αποκτήσει δύο διαμερίσματα στην περιοχή. Οταν πέθανε, η βούλησή του ήταν να δημιουργηθεί κάτι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στον Δήμο Γορτυνίας, στην Κοινότητα Ζάτουνας. Μετά την επιθυμία του, δημιουργήθηκε μια διαχειριστική επιτροπή, αποτελούμενη από έξι μέλη που είχαν οριστεί προκειμένου να διαχειριστούν το κληροδότημα. Ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος ζητούσε να εκποιηθεί η περιουσία του και στη συνέχεια να δημιουργηθεί ένα ξενοδοχείο στη Ζάτουνα, τα έσοδα του οποίου θα πήγαιναν σε άπορους ανθρώπους του χωριού».

Ηταν 2013, όταν η επιτροπή προχώρησε στην πώληση των διαμερισμάτων. «Η κυρία Γκερέκου συμμετείχε στον διαγωνισμό. Μάλιστα, έγιναν δύο. Επειδή στον πρώτο ήταν η μόνη συμμετοχή, προχωρήσαμε και σε δεύτερο. Δόθηκε εκ μέρους της εγγυητική επιστολή 83.000 ευρώ και κλήθηκε να υπογράψει και να καταβάλει το συνολικό τίμημα για να το αποκτήσει μέσα σε 30 μέρες. Η Αντζελα Γκερέκου δεν το έκανε πότε. Αν και δεν ήρθε στις 30 μέρες, σκεπτόμενοι καλόπιστα περιμέναμε 14 μήνες.
Ξεφύγαμε εντελώς από το πρόγραμμα που είχαμε για την ανέγερση του ξενοδοχείου.

Μέσα σε 14 μήνες αυξήθηκαν το κόστος των οικοδομικών υλικών, τα μεροκάματα εργατών και πολλά άλλα». Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της Αντζελας Γκερέκου και την αξίωσή της για επιστροφή του ποσού.

newbeast.gr

Τελευταία τροποποίηση στις 20 Οκτωβρίου 2016 %11:%Οκτ

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia