Πολυαρχιερατικός εσπερινός και υποδοχή Ι. Λειψάνου στη Δημητσάνα (ΦΩΤΟ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα, παραμονή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, η υποδοχή της τιμίας και χαριτοβρύτου χειρός του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού από την Αίγινα.

Το Ιερό και σεβάσμιο λείψανο υποδέχθηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο οικείος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής στη Δημητσάνα.

Εν πομπή το ιερό λείψανο τέθηκε στον Ιερό Ναό προς προσκύνηση και τελέσθηκε  πολυαρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Κατά τον εσπερινό ο οικείος Μητροπολίτης κ. Ιερεμίας έδωσε το λόγο στο Μητροπολίτη Κορίνθου. Ο κ. Διονύσιος με τη σειρά του, αφού ευχαρίστησε τον προλαλήσαντα  για την εξαίρετη φιλοξενία του, αναφέρθηκε στο βίο της  Αγίας Κυριακής και τον παραλλήλισε με τον σημερινό τρόπο σκέψης των σύγχρονων ανθρώπων.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνας της Αγίας, αλλά και του χαριτόβρυτου Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου μέσα στο γραφικό χωριό της Δημητσάνας.

Τέλος, μετά το πέρας της απολύσεως, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς, όπου το παρόν έδωσαν και οι δύο Μητροπολίτες.

{gallery}leipsana_dimitsana{/gallery}

 

arxon.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (8/5/2024)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Δ/νση : Αταλάντης & Λαγοπάτη – 1ος όροφος Τ.Κ. 221 32 Τρίπολη Τηλ. : 2713 - 600426 Τρίπολη 2 Μαΐου 2024 Αρ. Πρωτ.: 26 ΠΡΟΣ Τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας ΤρίποληςΚοινοποίηση: Δήμαρχο Τρίπολης κ. Τζιούμη Κωνσταντίνο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 8η Μαΐου 2024, ημέρα

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (8/5/2024)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τρίπολη 2-5-2024 Αρ. πρωτ.: 14275ΠΡΟΣ 1) Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης 2) Γ.Γ. Δήμου Τρίπολης 3) Επικεφαλής παρατάξεων 4) κ. Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας ΤρίποληςΠ Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας προσκαλούμε την 8η Μαΐου
00:46:49

Τα Δημοτικά Της Ιουλίας – 14 Παραδοσιακά Τραγούδια για το Πασχαλινό γλέντι

14 από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια...

Με κατάνυξη και ευλάβεια η περιφορά του Επιταφίου στην Πύλο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πύλο, με την παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Τάσου Σαρδέλη, του Προέδρoυ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου κ. Γεωργίου Κουφόγιωργα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο