Ο Αρχιμανδρίτης Γερμανός Μίχος διορίστηκε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καλτεζών

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Μετά περισσής χαράς κι’ αγαλλιάσεως ανακοινώνεται ότι, κατόπιν αποφάσεως του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου,ο ,μέχρι πρότινος ,Προϊστάμενος της Διοικούσης Επιτροπής της Ιεράς μας Μονής, Αρχιμανδρίτης Γερμανός Μίχος, διορίζεται ως Καθηγούμενος Αυτής,οι δε Πατέρες της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κωνσταντίνου και Ιεροδιάκονος Εφραίμ Δούρος, διορίζονται ως Ηγουμενοσύμβουλοι Αυτής.

Το γεγονός αυτό χαρακτηρίζεται ως ιστορικό και μοναδικό, καθώς ο Νέος Καθηγούμενος, Αρχιμανδρίτης Γερμανός, είναι ο 1ος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής από την μετατροπή της σε Ανδρώα (2022) ,και ο 1ος Καθηγούμενος μετά από περίπου 150 χρόνια (από το 1875-1920 ερημώθηκε και από το 1920-2020 λειτούργησε ως Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή).

Επίσης,η Αγία μας Αδελφότητα ,ευγνωμόνως, ευχαριστεί τον Σεβασμιώτατο Τοποτηρητή, Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ κ. Ευστάθιο, για την προκείμενη ευεργεσία τού, αλλά και για την όλη του αγάπη και στήριξη στην Ιερά μας Μάνδρα.
Αντεύχεται , ακόμη,στον Σεβασμιώτατο έτη πάμπολλα, υγιή, ευλογημένα και αγλαόκαρπα!

Τέλος,ας ευχηθούμε στον Νέο Καθηγούμενο, Αρχιμανδρίτη Γερμανό,να είναι “ΑΞΙΟΣ” ,και ο Πανάγαθος Θεός,δια πρεσβειών του Παναγίου μας Νικολάου,να τον ευλογεί και να τον στερεώνει.

Στους δε Ηγουμενοσυμβούλους, Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο και Ιεροδιάκονο Εφραίμ,να είναι Άξιοι και να έχουν καλή διακονία στα νέα τους καθήκοντα!

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο