Έλληνας ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου με το ποδήλατό του (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Άγγελος Γεωργόπουλος ήθελε πάντα να γνωρίσει τον κόσμο. Το 2015 σε ηλικία 25 ετών αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ελλάδα για να ξεφύγει από τη «φούσκα του δυτικού κόσμου» όπως λέει ο ίδιος.

Ταξίδεψε στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική με μεταφορικό μέσο το ποδήλατό του. Πήγε στη Λατινική Αμερική και στη συνέχεια διέσχισε τις χώρες της Ανατολικής Αφρικής.

Το euronews τον συνάντησε στην Αγκόλα: «Η ιδέα να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο σε ένα ποδήλατο μου ήρθε όταν σκέφτηκα ότι θέλω να δω τον κόσμο και να κάνω κάτι διαφορετικό μετά από σπουδές και δουλειά. Ήθελα κάπως να διακόψω αυτό το προκαθορισμένο μονοπάτι και να δω κάτι καινούργιο. Ήθελα να ταξιδέψω και το ποδήλατο είναι πολύ ωραίο μέσο μεταφοράς.

Ο κύριος στόχος μου είναι να δούμε τι συμβαίνει στον κόσμο. Δεν μπορώ πραγματικά να πω ότι έχω κάτι ιδιαίτερο κατά νου. Συχνά αναρωτιέμαι ποια χώρα μου αρέσει περισσότερο. Η απάντησή μου είναι ότι δεν μπορώ να ταξινομήσω τις χώρες και να πω ότι «αυτό είναι καλύτερο από το άλλο», επειδή έχει να κάνει με την επίδραση που κάθε χώρα έχει σε εμένα προσωπικά.

Η Κολομβία, για παράδειγμα, είχε μεγάλη επίδραση, πήρα πολλή αγάπη σε αυτή τη χώρα και άλλαξα τον τρόπο σκέψης μου για τα ταξίδια. Σκέφτηκα ότι πρέπει να αφιερώνω χρόνο στην κάθε χώρα και όχι απλώς να την διασχίζω.

Στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία τα όσα είδα είχαν επίσης μεγάλο αντίκτυπο, όπως για παράδειγμα η υπερβολική φτώχεια. Το ίδιο συνέβη και στην Αιθιοπία».

Αφού ολοκληρώσει την περιήγησή του στην Αφρική, ο Έλληνας ποδηλάτης σκοπεύει να αναζητήσει νέες εμπειρίες στην Ασία.

argolikeseidhseis.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Τζιούμης: «ΜΑΖΙ με τον Αστέρα μας, στηρίζουμε τους ευάλωτους συνδημότες μας»

Σε κοινή συνέντευξη τύπου προχώρησαν, την Μεγάλη Τρίτη (30/4/2024), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας κ. Γιώργος Μποροβήλος.Αφορμή ήταν μία κοινωνική προσφορά της ΠΑΕ Αστέρας με 100 δωροεπιταγές (αξίας 100 ευρώ έκαστη) οι οποίες θα δοθούν σε ευάλωτες συμπολίτες μας που θα επιλεγούν με κριτήρια που θα καθορίσει η

Λειτουργία των Κ.Ε.Π. τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Ανακοινώνεται ότι τα Κέντρα Εξυπηρέτηση Πολιτών του Δήμου Καλαμάτας τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 θα λειτουργήσουν από τις 08:00 έως τις 13:00.

Ανακοίνωση

Στην Τρίπολη, όπως κάθε χρόνο, θα λειτουργούν δύο ψησταριές στην Πλατεία Άρεως και στον Συνοικισμό Κολοκοτρώνη, όπου ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να ψήσει δωρεάν τα αρνιά όσων δημοτών μας το επιθυμούν.  Όποιος δημότης, λοιπόν, επιθυμεί ν΄ αναλάβει το ψήσιμο του πασχαλινού του οβελία ο Δήμος, παρακαλείται όπως αφήσει το αρνί του στο κατάστημα

Σημαντική Ανακοίνωση | Τμήμα Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος – Πρασίνου

Ενόψει της εορταστικής περιόδου που διανύουμε, σας γνωστοποιούμε ότι, απαγορεύεται αυστηρά η εναπόθεση κλαδεμάτων και ογκωδών αντικειμένων σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας. Η απαγόρευση ισχύει από την Τετάρτη 1 Μαΐου 2024 έως και την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο