Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας σε ορεινά και δυσπρόσιτα σχολεία της Επαρχίας Ολυμπίας με θέμα ”Οδική Ασφάλεια και Συμπεριφορά” (pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με απόλυτη επιτυχία και με ιδιαίτερα ενεργή συμμετοχή των μικρών μαθητών ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές – προληπτικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ορεινά δυσπρόσιτα Δημοτικά Σχολεία της Ηλείας. 130 μικροί μαθητές από τη Νέα Φιγαλεία, την Ανδρίτσαινα και τη Λεύκη ενημερώθηκαν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής από τους αστυνομικούς της Τροχαίας Πύργου

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς της Τροχαίας Πύργου και αποσκοπούσαν στην ενημέρωση των μαθητών, σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας μέσω μιας διαδραστικής διαδικασίας και παρακολουθήθηκαν από 130 μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Νέας Φιγαλειας, Ανδρίτσαινας και Λεύκης, περιοχές οι οποίες είχαν πληγεί από τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007.

Τις ενημερωτικές δράσεις οργάνωσε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Συμμαχία για την Ελλάδα» σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και με τη ευγενική στήριξη του ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24, του Πελοποννησιακού Πρακτορείου Ειδήσεων pna.gr και των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Φιγαλείας.

Επισημαίνεται ότι, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αντλήσουν – πρωτογενώς – γνώσεις και εμπειρίες, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν, να υποβάλλουν ερωτήματα, να συνομιλήσουν με τους αστυνομικούς και να διαμορφώσουν άποψη για το ευαίσθητο ζήτημα της κυκλοφοριακής αγωγής.

Πέρα από το εκπαιδευτικό αντικείμενο, οι αστυνομικοί προσέφεραν αναμνηστικά δώρα σχετιζόμενα με την κυκλοφοριακή αγωγή σε όλους τους μαθητές, καθώς και ημερολόγια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λεύκης στο πλαίσιο της ενεργής και βιωματικής συμμετοχής τους, είχαν ετοιμάσει ζωγραφιές σχετικά με την ”οδική ασφάλεια”, τις οποίες δώρισαν στους αστυνομικούς της Τροχαίας Πύργου.

Τονίζεται ότι αυτό το διάστημα σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά πληθώρα ενημερωτικές δράσεις από Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας σε πολλά σχολεία της Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των μαθητών για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο | Δημήτρης Πτωχός: «Προτεραιότητά μας η ενίσχυση του τουρισμού»

Το πανέμορφο Ναύπλιο φιλοξενεί για 9η φορά τη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής στον κόσμο, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, να έχει την ευκαιρία κατά τον χαιρετισμό του, να σταθεί στη σημασία του θαλάσσιου τουρισμού, στις βελτιώσεις που σχεδιάζει η Περιφέρεια, καθώς επίσης και στα σημεία που κάνουν την Πελοπόννησο ελκυστική. «Η διοργάνωση εκτός

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλο

Συνεχίζονται οι επαφές και οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους της Περιφέρειάς μας. Αυτή τη φορά, την Παρασκευή 26 Απριλίου, στα γραφεία της Π.Ε. Μεσσηνίας, μετά το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, ο Περιφερειάρχης υποδέχτηκε τον Δήμαρχο Σπάρτης, Μιχάλη Βακαλόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής Παναγιώτη Τριτάκη

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως την Πέμπτη 2 Μαΐου

Το ποσό των 1.208.661.888 ευρώ θα καταβληθεί σε 1.799.517...

Αφρικανική σκόνη: Μπορεί να εμφανιστεί μέχρι και 20 φορές ετησίως

Ήταν η Ελλάδα ή η Σαχάρα αυτό που αντικρίσαμε...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο