Πέτρος Τατούλης: «Αναβαθμίζουμε το προφίλ της Βόρειας Κυνουρίας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Στόχος μας η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων με τουριστική κατεύθυνση»

«Στοχεύουμε στη δημιουργία αθλητικών υποδομών με τουριστική κατεύθυνση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων του νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο του Άστρους την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017. 

«Έχουμε λάβει μέριμνα για να μπορέσουμε όλους τους αθλητικούς χώρους να τους ανακαινίσουμε και να βοηθήσουμε τις αθλητικές μας υποδομές και αυτό γιατί με το σχέδιο και την εμπειρία μας έχουμε εξασφαλίσει αρκετές πιστώσεις. Είμαστε μάλιστα η πρώτη Περιφέρεια που το κάναμε αυτό» δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι περιμένει τη μελέτη για το στέγαστρο του γηπέδου, όπως το ζήτησε ο Πρόεδρος του Πανθυρεατικού, όπως επίσης για τα δύο γήπεδα μπάσκετ και τένις.

«Θα ήθελα να πω στον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο ότι είμαστε έτοιμοι, αφού έρθει η έγκριση από το Υπουργείο Αθλητισμού, για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ξηροπήγαδο, όπου όπως έχουμε ανακοινώσει μαζί με τον τοπικό Πρόεδρο, θα φτιάξουμε ένα γήπεδο 11Χ11, ένα γήπεδο μπάσκετ και δύο τένις» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και αναφέρθηκε στη συζήτηση με τον πρόεδρο του Παραλίου Άστρους για τη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου και «έχουμε έτοιμο από τους μηχανικούς και τις υπηρεσίες μας ένα προσχέδιο για την αξιοποίηση αυτού του θαυμάσιου χώρου». 

Παραμένει ο χλοοτάπητας στο γήπεδο του Κορακοβουνίου, οι φωτισμοί στο γήπεδο της Μελιγούς και το γήπεδο του Αγίου Ανδρέα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο οποίος αναφέρθηκε στα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας. 

«Στην περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας μικρά και μεγάλα έργα έχουν σαν στόχο να αλλάξουν το προφίλ της. Το λιμάνι του Άστρους, οι παρεμβάσεις στο δρόμο της Κουμπίλας, η νέα παρέμβαση που ετοιμάζουμε για την παράκαμψη των Δολιανών, η παράκαμψη και η δημιουργία του κόμβου στη διασταύρωση με Καστρί – Άγιο Πέτρο, ο νέος δρόμος που έχουμε εντάξει από Άγιο Πέτρο μέχρι Άστρος, με προϋπολογισμό 1,7 εκατομμύρια ευρώ, ο δρόμος από Άγιο Ανδρέα μέχρι Λεωνίδιο, με προϋπολογισμό 1,1 εκατομμύριο ευρώ, φανερώνει την αυστηρή προσήλωσή μας για τα έργα υποδομών» δήλωσε σχετικά ο κ. Τατούλης και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι εκείνο που προάγει την επίτευξη των στόχων «είναι μόνο η προσήλωσή μας στο δημόσιο συμφέρον και γι’ αυτό θα ήθελα για άλλη μια φορά να τονίσω την ανάγκη της συνεννόησης και της συναίνεσης». 

«Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης κ. Μποροβήλο, γιατί πλέον ο Αστέρας Τρίπολης αγκαλιάζει όλα τα αθλητικά σωματεία της Αρκαδίας, τα βοηθά όσο μπορεί περισσότερο και αυτό θα πρέπει ιδιαιτέρως να το αξιοποιήσουμε. Ευχαριστώ επίσης θερμά τον Πρόεδρο του Πανθυρεατικού κ. Τάσο Μίχο και εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα» ανέφερε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.   

Τον κ. Τατούλη τίμησε με τιμητική πλακέτα ο πρόεδρος του Πανθυρεατικού κ. Μίχος για την συνεισφορά του στην υλοποίηση του έργου. 

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 203 χρόνων από τη Σύγκληση της Β΄ Εθνικής Συνελεύσεως των Ελλήνων στο Άστρος Κυνουρίας

Στις 203 χρόνια από τη Σύγκληση της Β΄ Εθνικής Συνελεύσεως των Ελλήνων, ο Δήμος Βορείας Κυνουρίας διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις στο Άστρος Κυνουρίας. Αυτές οι εκδηλώσεις αναδεικνύουν την ιστορική σημασία της συνέλευσης και τη συμβολή της στην ελληνική ιστορία.

Υπεγράφη η σύμβαση για έργα οδικής ασφάλειας στην Π.Ε. Αργολίδας

Στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών προχωρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Αποκατάσταση και Αναβάθμιση Στοιχείων Ασφάλειας Οδικού Δικτύου Π.Ε. Αργολίδας 2025», συνολικού προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. Η σύμβαση υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 3 Απριλίου 2026, στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, από τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Σιδέρη

Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μεσσηνίας στην αποστραγγιστική τάφρο Λιγδού

Αυτοψία πραγματοποίησε, την Παρασκευή 3 Απριλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, στην αποστραγγιστική τάφρο Λιγδού, συνοδευόμενος από τον διευθυντή τεχνικών έργων Θεόδωρο Γιαννόπουλο και τον διευθυντή του ΓΟΕΒ Παμίσου, Κώστα Χρυσανθακόπουλο. Στην αυτοψία παρόντες ήταν ο πρόεδρος της κοινότητας Μικρομάνης Μιχάλης Κοτσιλιέρης και ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Ιωάννης Αναζίκος. Διαπιστώθηκε κατά την αυτοψία η δημιουργία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ