Σκλαβενίτης: Αυξήσεις μισθών έως και 46% για τους εργαζόμενους της πρώην Μαρινόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε αυξήσεις μισθών όλων των χαμηλόμισθων υπαλλήλων της Μαρινόπουλος προχωρά η Σκλαβενίτης, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καταστημάτων της πρώτης.

Η διοίκηση της Σκλαβενίτης με ανακοίνωση που έστειλε προς όλα τα καταστήματα του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος (σ.σ. και νυν Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη) ενημερώνει ότι προχωράει σε άμεσες μισθολογικές αυξήσεις σε όλους τους χαμηλόμισθους της εξαγορασθείσας εταιρείας.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι, από 1η Μαϊου ο μηνιαίος μισθός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης ο οποίος είναι κάτω των 860 ευρώ αυξάνεται, με χορήγηση εταιρικής παροχής, ώστε να ανέρχεται στο ποσό των 860 ευρώ.
Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος ο οποίος είχε μεικτές απολαβές της τάξης των 586 ευρώ τον Απρίλιο θα δει στο τέλος του τρέχοντα μήνα τις απολαβές του να αυξάνονται σε 860 ευρώ, δηλαδή μία αύξηση της τάξης του 46%. Αναλογική θα είναι και η αύξηση προς τους ωρομίσθιους και τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης (π.χ. τετράωρους). Σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου το 60% των εργαζομένων στην πρώην Μαρινόπουλος ήταν στην κατηγορία των ωρομίσθιων και μερικής απασχόλησης με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών να ωφελείται από την απόφαση της διοίκησης Σκλαβενίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ομίλου με την κίνηση αυτή προσπαθεί να μειώσει στο μέγιστο δυνατό τις μισθολογικές διαφορές που υπάρχουν στον όμιλο ανάμεσα στους παλαιούς εργαζόμενους της Σκλαβενίτης με τους νέους εργαζόμενους που προέρχονται από την πλευρά της πρώην Μαρινόπουλος – Carrefour.

Αν και ο ακριβής αριθμός των ωφελούμενων εργαζομένων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός αυτοί υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες καθώς το σύνολο των υπαλλήλων της πρώην Μαρινόπουλος ανέρχονταν σε πάνω από 10.000 άτομα με ένα μεγάλο αριθμό να έχει αποδοχές κάτω από τα 860 ευρώ.

athina984.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Τζιούμης: «Αυξάνουμε την επισκεψιμότητα, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από άλλες περιοχές»

Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Κυριακή (28/4/2024), απαντώντας σε ζητήματα τα οποία τέθηκαν και αφορούν τον Δήμο Τρίπολης. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΣΧΑ – «Το σκηνικό που έχει στηθεί στην πλατεία Άρεως έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις μαζί με τις φωτιζόμενες φωτογραφίες από παλαιούς εορτασμούς του Πάσχα. Τα ξενοδοχεία και τα
00:46:18

Τρίπολη: Λειτουργίες Ελλήνων Συνθετών στο πνεύμα των Παθών του Κυρίου (vid)

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Μητροπολιτικός Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου /...

Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο | Δημήτρης Πτωχός: «Προτεραιότητά μας η ενίσχυση του τουρισμού»

Το πανέμορφο Ναύπλιο φιλοξενεί για 9η φορά τη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής στον κόσμο, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, να έχει την ευκαιρία κατά τον χαιρετισμό του, να σταθεί στη σημασία του θαλάσσιου τουρισμού, στις βελτιώσεις που σχεδιάζει η Περιφέρεια, καθώς επίσης και στα σημεία που κάνουν την Πελοπόννησο ελκυστική. «Η διοργάνωση εκτός

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλο

Συνεχίζονται οι επαφές και οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους της Περιφέρειάς μας. Αυτή τη φορά, την Παρασκευή 26 Απριλίου, στα γραφεία της Π.Ε. Μεσσηνίας, μετά το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, ο Περιφερειάρχης υποδέχτηκε τον Δήμαρχο Σπάρτης, Μιχάλη Βακαλόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής Παναγιώτη Τριτάκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο