«Period Poverty»: Δωρεάν προϊόντα περιόδου σε 200 σχολεία διανέμει το υπουργείο Υγείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την διανομή προϊόντων περιόδου σε 200 σχολεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, μέσω του προγράμματος «Period Poverty».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνεται σε νέο νομοσχέδιο, το οποίο παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο και σκοπό έχει να αντιμετωπίσει την «περίοδο φτώχειας» που επηρεάζει 10.000 κορίτσια, οδηγώντας σε απουσίες έως 30 ημέρες το έτος.

Να σημειωθεί πως, περίπου το 20% των γυναικών στην Ελλάδα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο μηνιαίο κόστος των προϊόντων περιόδου για τις ίδιες και τις κόρες τους.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

  • Διανομή 14.000.000 προϊόντων περιόδου στα σχολεία.
  • Εκπαίδευση για την έμμηνο ρύση για γονείς (ιδιαίτερα για μονογονεϊκές οικογένειες).
  • Πακέτο περιόδου στο σχολείο.
  • Εκστρατείες αποστιγματισμού και παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης για όλα τα κορίτσια της χώρας.

Σκωτία και Ισπανία διαθέτουν δημόσια σημεία με δωρεάν προϊόντα προϊόντα

Την ίδια ώρα, τα προϊόντα εμμήνου ρύσεως, συμπεριλαμβανομένων τόσο των ταμπόν όσο και των σερβιετών, διατίθενται δωρεάν σε δημόσιες εγκαταστάσεις στη Σκωτία από το 2022.

Μάλιστα, η Ισπανία με νόμο που αναμένεται να ψηφιστεί, αναβαθμίζει τη μέριμνα, καθώς πρόκειται να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα προσφέρει στις εργαζόμενες γυναίκες οι οποίες υποφέρουν από πόνους περιόδου, μέχρι και τρεις μέρες άδειας το μήνα.

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι οι σερβιέτες και τα ταμπόν στα σούπερ μάρκετ θα είναι αφορολόγητα, ενώ στις γυναίκες που βρίσκονται σε «περιθωριοποιημένες κοινωνικές συνθήκες» θα παρέχονται δωρεάν προϊόντα υγιεινής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρευνα για την Κοινωνική Οικονομία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη δική σας συμμετοχή

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας να κατανοήσουμε και να ενισχύσουμε την κοινωνική οικονομία στην περιοχή μας, διεξάγουμε μια ολοκληρωμένη έρευνα με στόχο να συγκεντρώσουμε πληροφορίες από ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόμενων φορέων που εμπλέκονται ή υποστηρίζουν τον τομέα της κοινωνικής οικονομίας. Η μοναδική σας προοπτική και εμπειρογνωμοσύνη είναι ανεκτίμητη για εμάς, καθιστώντας τη συμμετοχή σας

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 18 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε στο δάσος της Σολυγείας

Σε εξέλιξη είναι μέχρι αυτή την ώρα η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Σοφικό και συγκεκριμένα  στη θέση “Λαρίσι”. Λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν το ξέσπασμα πυρκαγιών και χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι

Σινεμά ο Σταθμός, για τρίτη φορά στην Τρίπολη!

3 σιδηροδρομικοί σταθμοί ανοίγουν ξανά για μία μόνο βραδιά για να υποδεχτούν ξεχωριστές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου 4η χρονιά φέτος για την ενέργεια ΄΄Σινεμά ο Σταθμός΄΄ , και με 3η επίσκεψη στην πόλη της Τρίπολης! Ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης ,αποτελεί εκ νέου επιλογή της ενέργειας και την τρίτη στάση της φετινής διαδρομής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο