Κυριακή, 16 Νοεμβρίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η συνταγή της ημέρας | Παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η καλύτερη συνταγή για τον κλασικό μπακαλιάρο σκορδαλιά που φτιάχνουμε για την 25η Μαρτίου! Ζουμερά φιλέτα μπακαλιάρου με τραγανό κουρκούτι μπίρας και παραδοσιακή σκορδαλιά! Ξαλμυρίστε τον μπακαλιάρο 2 μέρες πριν για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Συστατικά

1,5 κιλό μπακαλιάρο, υγράλατο φιλέτο χωρίς κόκκαλο
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
 
Για το σερβίρισμα
 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ας μαγειρέψουμε…
  • Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο.
  • Στραγγίζουμε καλά το ψάρι και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας ώστε να είναι εντελώς στεγνό και να πιάσει καλά το κουρκούτι επάνω του.
  • Φτιάχνουμε το κουρκούτι
  • Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μικρές μερίδες, ίσες σε μέγεθος και πάχος ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
  • Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με αρκετό σπορέλαιο στη φωτιά μέχρι το λάδι να φτάσει τους 180ºC.
  • Βάζουμε 200 γρ. αλεύρι σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Βουτάμε το κάθε κομμάτι μπακαλιάρου μέσα στο ταψί με το αλεύρι γιατί με αυτό τον τρόπο θα κολλήσει καλύτερα το κουρκούτι στο ψάρι.
  • Τινάζουμε το κάθε κομμάτι για να φύγει το περιττό αλεύρι και μετά το βουτάμε στο μπολ με το κουρκούτι.
  • Τινάζουμε το παραπανίσιο κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν τα κομμάτια γυρίζοντάς τα αν χρειαστεί.
  • Προσοχή, τον μπακαλιάρο δεν τον ρίχνουμε απότομα στο καυτό λάδι. Πρώτα βάζουμε το μισό ψάρι και μόλις φουσκώσει λίγο το κουρκούτι τότε ρίχνουμε και το άλλο μισό μέσα στο τηγάνι.
  • Αφαιρούμε τον μπακαλιάρο με μια τρυπητή κουτάλα και τον μεταφέρουμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Συνοδεύουμε με σκορδαλιά και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Καλή απόλαυση!!

Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

LIVE ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΒΟΛΟΣ 2004 | Α Κατηγορία Γυναικών 2025-26

Δείτε ζωντανά από το pna.gr τον αγώνα ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ...

Με κάθε λαμπρότητα υποδέχθηκε το νέο της Μητροπολίτη κ. Παύλο η Κόρινθος – Δημήτρης Πτωχός: «Σεβασμιώτατε, “Διαβάς εις Κορινθίαν” ευλόγησε, ποίμανε και οδήγησε τον...

Με κάθε μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2025 η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Παύλου. Η πόλη σύσσωμη – κλήρος, αρχές και λαός – άνοιξε την αγκαλιά της στο νέο Ποιμενάρχη, σε μια ημέρα χαράς, ιστορικού συμβολισμού και εκκλησιαστικής συνέχειας. Η τελετή Ενθρόνισης τελέστηκε παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.

Plato’s Plate | Παρουσίαση τουριστικής και γαστρονομικής ταυτότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Πελοπόννησος ταξιδεύει στην 40η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia...
00:22:52

Η Πελοπόννησος ταξιδεύει στην 40η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia – Hotelia

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου (ΠΕΔ), με την υποστήριξη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ