Η παραδοσιακή συνταγή της φανουρόπιτας (vid)

Δείτε την παραδοσιακή συνταγή της φανουρόπιτας, τη γλυκια πίτα με 9 υλικά που φτιάχνουμε στη γιορτή του Αγίου Φανουρίου στις 27 Αυγούστου!

Συστατικά

  • 375 γρ. σπορέλαιο
  • 375 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 540 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 120 γρ. καρύδια
  • 75 γρ. σταφίδες, (προαιρετικά)
  • αλάτι
Για το σερβίρισμα
  • 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • φύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ας μαγειρέψουμε…
 
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
  2. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το σπορέλαιο, 250 γρ. χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ τα 125 γρ. χυμό πορτοκάλι, τη σόδα, την κανέλα και το γαρίφαλο, και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να αφρίσει η σόδα.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα με τη σόδα στο μπολ με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  5. Βάζουμε στο μπολ το αλεύρι, τα καρύδια, το αλάτι και τις σταφίδες, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί 25×30 εκ. και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και φύλλα δυόσμου.
 
Tip από τον Άκη
  • Προσοχή: αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν κόψουμε.
  • Η φανουρόπιτα συνήθως τρίβεται επειδή το μείγμα δεν έχει αυγά. Εάν δεν θέλετε να τρίβεται, μπορείτε να χτυπήσετε πολύ περισσότερο το μείγμα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση ίσως η πίτα βγάλει περισσότερο λάδι στο ψήσιμο.

 

Καλή απόλαυση και του χρόνου!!

Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

 
- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ