Σαν έργα τέχνης οι παραθαλάσσιοι οικισμοί της Κυνουρίας στην Αρκαδία (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mία οικονομική απόδραση στην καρδιά της Πελοποννήσου, με στοιχεία όμως που θυμίζουν αρκετά νησιωτική Ελλάδα, θεωρείται η Κυνουρία, που απέχει 170 χιλιόμετρα από την Αθήνα και μόλις 32 χλμ. από την Τρίπολη.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Farchontikochatzipanayioti%2Fvideos%2F744239382351551%2F&show_text=0&width=650″ width=”650″ height=”363″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true” ]

Η εναλλαγή του τοπίου από το μπλε της θάλασσας στο πράσινο της πεδιάδας και του βουνού, είναι μια ευχάριστη πρόκληση για τον απαιτητικό ταξιδιώτη που βαριέται γρήγορα τα μονότονα σκηνικά.

Στην Ελλάδα των μνημονίων δε, ένας προορισμός μόλις δύο ώρες από την Αθήνα, με δωμάτια που οι τιμές τους είναι ιδιαίτερα προσιτές, σαφώς αποτελεί το απόλυτο δέλεαρ, όχι μόνο για σύντομες ανάσες διακοπών, αλλά και για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Οι παραδοσιακοί οικισμοί της περιοχής είναι πραγματικά εντυπωσιακοί, καθώς αντανακλούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα καλλιτεχνικά ρεύματα και τις κοινωνικές σχέσεις, που διαμορφώθηκαν στην πολυκύμαντη ιστορική εξέλιξη.

Καστρί, Άγιος Πέτρος, Καστάνιτσα, Άνω Δολιανά, Βέρβενα, Άστρος είναι μόνο μερικά από τα σημεία που σίγουρα θα πρέπει να κάνει στάση ο επισκέπτης.

Παραγωγή video του ΑΝΤ1 με χορηγία του Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο