Διαβάσαμε: “Οι Δρόμοι της Καταιγίδας – Εξιλέωση” της Άννας Γαλανού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Η προδοσία είναι πικρό συναίσθημα. Πληγώνει και ματώνει την καρδιά και το μυαλό.” 

Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στους “Δρόμους της Καταιγίδας” με τη “Θυσία” της Ρούσσας, το συνεχίσαμε με την “Εκδίκηση” του Ιωάννη και το ολοκληρώσουμε με την “Εξιλέωση” της Αριάδνης.

Η Αριάδνη γνωρίζει πλέον ποια πραγματικά είναι. Μετα το θάνατο του Ιωάννη και με ένα θησαυρό ανυπολόγιστης αξίας στη κατοχή της, αποφασίζει να επιστρέψει στο Χάνδακα. Η επιστροφή της όμως δεν έχει το αποτέλεσμα που επιθυμούσε. Η κατάσταση του Ρέκτορα χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και η ενετική αριστοκρατία την απομονώνει. Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει είναι να πάρει στα χέρια της το πεπρωμένο της.

Η ζωή της αλλάζει μέσα σε μια στιγμή. Με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση της οικογένειας ενός Εβραίου γιατρού προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή της από την αρχή. Η μοίρα όμως έχει αλλά σχέδια γι’ αυτή. Η πανούκλα του 1592 σαρώνει τα παντα στο πέρασμα της. Η Αριάδνη και ο Ιωσήφ, μη έχοντας άλλη επιλογή εγκαταλείπουν τη Κρήτη και ταξιδεύουν στη μακρινή Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο οι συνθήκες στη Θεσσαλονίκη δεν είναι όπως τις περίμεναν. Η κοινότητα των Σαφαραδιτών Εβραίων είναι πολύ κλειστή και η Αριάνδη δε γίνεται αποδεκτή. Προκειμένου να επιβιώσουν και να φύγουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, ο Ιωσήφ δουλεύει ως χαμάλης στο λιμάνι και η Αριάδνη ως υφάντρα. Η κοινωνία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να δεχτεί αυτή τη σχέση και τους χωρίζει με δόλιο τρόπο.

Τότε εμφανίζεται στη ζωή της ο Κωνσταντής, ένας όμορφος νεαρός Θρακιώτης. Ποιος είναι στη πραγματικότητα και ποιο ρόλο θα διαδραματίσει στη ζωή της; Θα την αφήσει ο φόβος να αγαπήσει και να αγαπηθεί; 

Δε μένει παρά να ταξιδέψουμε μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου και να φτάσουμε ως το τέλος μαζί με τους ήρωες.

Η Άννα Γαλανού με τον δικό της μοναδικό τρόπο μας προσφέρει έντονες συγκινήσεις, περιπέτεια και προδοσία. Η “Εξιλέωση” είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα στον χρόνο και στο χώρο όπου αιχμαλωτίζει από την αρχή τον αναγνώστη. Εμείς αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η Άννα Γαλανού ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Σχετικά άρθρα

Άννα Γαλανού: “Πιστεύω ότι οι αναγνώστες με εμπιστεύονται κι αυτό για μένα είναι το μεγαλύτερο δώρο”

Διαβάσαμε: “Οι Δρόμοι της Καταιγίδας” της Άννας Γαλανού

Τα βιβλία της τριλογίας “Οι Δρόμοι της Καταιγίδας” κυκλοφορούν απο τις Εκδόσεις Διόπτρα

Θυσία

Εκδίκηση

Εξιλέωση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο