Μάχη με τις φλόγες για πυροσβέστες από όλη την Ηλεία στη φωτιά που ξέσπασε σε δασος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων του Νομού Ηλείας χτες νωρίς το απόγευμα μόλις δόθηκε σήμα για πυρκαγιά σε δάσος στη περιοχή ‘Λεμονιά’ του Δ.Δ.Νέας Φιγαλείας. Αμέσως ξεκίνησαν οχήματα από Πύργο, Κρέστενα και Ολυμπία με προορισμό τη Νέα Φιγαλεία.

 Η φωτιά δόθηκε στους εθελοντές πολιτικής προστασίας Φιγαλείας περίπου στις 16:15 και αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική στο 199. Τα πρώτα οχήματα που έφθασαν από Κρέστενα δεν είχαν πρόσβαση για πάνω από 1 ώρα στο σημείο της φωτιάς καθώς ήταν εξαιρετικά δύσβατο ενώ δεν υπήρχε δρόμος. Μέχρι να φτάσει στο σημείο μηχάνημα έργων και να ξεκινήσει το άνοιγμα δρόμων οι πυροσβέστες οριοθετούσαν και προσπαθούσαν να ‘κρατήσουν’ τη φωτιά ώστε να μην ξεφύγει από αυτό το σημείο με όσες βοήθειες τυχόν είχαν. Ευτυχώς ο αέρας των 5 μποφόρ που φυσούσε στο σημείο κόπασε εντελώς με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να προχωράει πολύ αργά μέχρι να ξεκινήσουν να επιχειρούν τα πυροσβεστικά οχήματα.
Στο σημείο επιχείρησαν 7 πυροσβεστικά οχήματα από Πύργο Κρέστενα και Ολυμπία με περίπου 14 άνδρες, παρουσία του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηλείας(Π.Υ.Πύργου) κ.Πετρούτσου και του αναπληρωτή προιστάμενου Π.Κ.Κρεστένων κ.Δρακόπουλου ενώ σύμφωνα με τους αξιωματικούς πολύ σημαντική ήταν η βοήθεια του Εθελοντή Πολιτικής Προστασίας Φιγαλείας κ.Χουλιάρα ο οποίος για πάνω από 3 ώρες βρέθηκε σε καίριο σημείο και κατεύθυνε τα πυροσβεστικά οχήματα στο σημείο της πυρκαγιάς ενώ έδινε συνεχώς οδηγίες για την κατάσταση των αγροτικών δρόμων.
Τέλος, σχεδόν όλη η πυροσβεστική δύναμη έμεινε στο σημείο μέχρι πολύ αργά σε θερμοκρασίες πολύ χαμηλές, ενώ τα πρώτα οχήματα αποχώρησαν νωρίς τα ξημερώματα με προορισμό τις υπηρεσίες τους. Ήταν ένα δυνατό τεστ για τις πυροσβεστικές δυνάμεις εν’όψη της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Φιγαλείας αισθανόμαστε την ανάγκη να αναφερθούμε με τιμητικά λόγια σε αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος του Νομού Ηλείας που συνεργαστήκαμε τα τελευταία τρία χρόνια σε περιπτώσεις κυρίως δασικών πυρκαγιών στις περιοχές Δήμου Ανδρίτσαινας και Φιγαλείας με αφορμή τις πρόσφατες κρίσεις στο σώμα.
Αρχικά να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια, στο νέο Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο. Του ευχόμαστε καλή θητεία και πάντα υγεία! Με τον κ.Κυριακόπουλο είχαμε εξαιρετική συνεργασία όταν ήταν διοικητής στην Π.Υ.Πύργου και θα έχουμε και στο μέλλον από τη νέα του θέση πλέον.
Αποχαιρετάμε με εγκάρδιο χαιρετισμό έναν ακόμα εξαιρετικό συνεργάτη μας και ‘δάσκαλό’ μας. Τον μέχρι πρότινος διοικητή της Π.Υ Πύργου Νικόλαο Σπαή. Έναν αξιωματικό με ήθος, με εξαιρετικές αρχές, συνεργάσιμο και χαρούμενο άνθρωπο. Ο κ. Σπαής κατάγεται από το νομό Ηλείας (Νεμούτα – Βασιλάκι) και έχει υπηρετήσει έως τώρα σε σημαντικές θέσεις όπως στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος ως διευθυντής Διεύθυνσης Προσωπικού, Προϊστάμενος του Ανακριτικού Γραφείου Διοίκησης και στο Α’ Γραφείο Πυρασφάλειας Π.Υ. Αθηνών, σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στην Αθήνα, την Κεφαλονιά, τη Σάμο, στην 1η ΕΜΑΚ κ.α. Του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και θητεία στην νέα του θέση στο Πυροσβεστικό Σώμα.Πάντα υγεία!
Καλώς ορίζουμε τον νέο μας διοικητή Πύραρχο Ιωάννη Πετρούτσο στη νέα του θέση, αυτή του Διοικητή της Π.Υ Πύργου και ευχόμαστε η συνεργασία μας να ξεκινήσει και να βρίσκεται μόνιμα σε υψηλά επίπεδα όπως και με τους προηγούμενους. Του ευχόμαστε υγεία και καλή θητεία.
Τέλος, ένας αξιόμαχος αξιωματικός με κύρος και μεγάλη δόση ευθύνης είναι ο Πύραρχος Ηλίας Μανιάτης. Συνεργαζόμαστε τα 3 τελευταία χρόνια σε άψογο κλίμα. Μας έμαθε πολλά, μας βελτίωσε στον τομέα του εθελοντισμού, ήταν παρών πάντα στις δασικές πυρκαγιές και πάντα μας έδινε συγχαρητήρια για το εθελοντικό έργο μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δικό μας άνθρωπο, τον Ηλία, τον συνεργάτη μας. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στη ζωή του και υγεία πάνω από όλα.
Οι Ενεργοί Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Φιγαλείας
Χαράλαμπος Αποστολόπουλος
Θάνος Χουλιάρας
Γιώργος Γενναίος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο