Διπλή σύνταξη, μέρισμα και επιστροφή εισφορών στους συνταξιούχους τον Δεκέμβρη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς θα έρθει αυτόν τον Δεκέμβριο σε 2.400.000 συνταξιούχους, καθώς την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, του ΙΚΑ και του ΝΑΤ θα ξεκινήσουν να εισπράττουν τις αναδρομικές επιστροφές εισφορών υπερ ΕΟΠΥΥ, μαζί με τις συντάξεις Δεκεμβρίου.

Δύο ημέρες αργότερα, την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου θα ακολουθήσουν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ, ενώ το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Δεκεμβρίου την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.

Το κονδύλι (από τις επιστροφές εισφορών υπερ ΕΟΠΠΥ) που θα μοιραστεί με τις συντάξεις Δεκεμβρίου θα αγγίξει τα 315.000.000 ευρώ, ενώ τα ποσά θα κυμαίνονται από 10 έως και 2.300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της αρχικής σύνταξης.

Μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι τα λεγόμενα «ρετιρέ», δηλαδή συνταξιούχοι ΔΕΚΟ -Τραπεζών, συνταξιούχοι ιατροί του ΕΣΥ, συνταξιούχοι μέλη ΔΕΠ, συνταξιούχοι ένστολοι, δημόσιοι υπάλληλοι με υψηλές θέσεις που λάμβαναν το 2012 μεγάλες συντάξεις, άρα υπέστησαν και «γενναίες» περικοπές υπερ του ΕΟΠΥΥ.

Η οικονομική ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, των ανέργων και των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα θα συνεχιστεί τις δύο πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου, καθώς θα είναι οι δικαιούχοι για κοινωνικό μέρισμα από 250 έως και 900 ευρώ.

Η έκτακτη ενίσχυση σε 1.459.834 νοικοκυριά θα κλιμακώνεται με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ενώ το μέσο ύψος του μερίσματος εκτιμάται σε 483 ευρώ ανά νοικοκυριό. Ειδικότερα, το μέσο ύψος του μερίσματος ανέρχεται σε 610 ευρώ για τα επιλέξιμα νοικοκυριά που υπάγονται στην πρώτη κατηγορία, με τα αντίστοιχα ποσά για τα νοικοκυριά της δεύτερης και της τρίτης κατηγορίας να εκτιμώνται σε 547 ευρώ και 403 ευρώ. Ο συνολικός αριθμός των μελών των δικαιούχων νοικοκυριών ανέρχεται σε 3.472.734 άτομα, ήτοι στο 32% του πληθυσμού της χώρας.

Ο «χορός» των μποναμάδων θα κλείσει στις 19 και 21 Δεκεμβρίου όπου θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων -νωρίτερα- οι συντάξεις Ιανουαρίου, χωρίς το ΕΚΑΣ για πολλούς από αυτούς…

insider.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίπολη | Το πρόγραμμα εισόδου των Επιταφίων στην κεντρική Πλατεία Αγίου Βασιλείου

Η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα...

«Τουρισμός για όλους 2024»: Έγινε η κλήρωση – Μάθετε τα αποτελέσματα

Το πρωί της Παρασκευής 26/4 πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για...

Τρίπολη: Αλλαγή μέρας λειτουργίας των λαϊκών αγορών για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι λαϊκές αγορές της πλατείας Βαλτετσίου...

ΕΛ.ΑΣ: Χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες, για την αποφυγή κλοπών κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, αποσκοπώντας στην αποφυγή κλοπών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο