Οι αλλαγές σε σχολεία και Πανεπιστήμια και οι… “αποθήκες ψυχών” (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Τρίπολη βρέθηκε ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ.Νίκος Φίλης – Δείτε τι δήλωσε σε συνέντευξη του για τις αλλαγές στην παιδεία, τις «αποθήκες ψυχών» και το πρώτο έτος σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/7vttSpbdH_o” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Ο πρώην Υπουργός Παιδείας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αλλαγές που σχεδιάζονται στο Λύκειο αλλά και την είσοδο των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δήλωσε πως συζήτηση για το πως θα μπαίνουν τα παιδιά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσει το επόμενο διάστημα. 

“Αποθήκες ψυχών”… τα τεχνικά λύκεια!

Στη συνέχεια αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στις αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν ανέφερε: «Χρειάζεται μια αλλαγή του λυκείου και κυρίως των δυο τελευταίων τάξεων που έχουν νεκρωθεί και αποτελούν μόνο προθάλαμο για να εισαχθεί το παιδί στο Πανεπιστήμιο. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σχολείο ενιαίο με πολλούς κλάδους. Επιπλέον πρέπει να αναβαθμίσουμε και να εντάξουμε την τεχνική εκπαίδευση που σήμερα είναι ο παρίας της εκπαίδευσης – με τα τεχνικά σχολεία να έχουν καταντήσει αποθήκες ψυχών – σε ένα ενιαίο σχολείο με πολλούς κλάδους».

Λιγότερα υποχρεωτικά μαθήματα και περισσότερα επιλογής…

Ο κ.Φίλης αναφερόμενος στα όσα θα τεθούν επί τάπητος στο τραπέζι των συζητήσεων με θέμα τις αλλαγές στην Παιδεία, υπογράμμισε: «Η δευτέρα και η τρίτη λυκείου θα πρέπει να έχουν μικρότερο αριθμό υποχρεωτικών μαθημάτων και περισσότερα μαθήματα επιλογής. Με αυτό τον τρόπο το παιδί, αφού έχει τελειώσει τις εγκύκλιες σπουδές να προσανατολίζεται ποια μέσα στο λύκειο στην σε βάθος μελέτη και απόκτηση γνώσεων που θα συγκροτούν το λεγόμενο εθνικό απολυτήριο. Ο αριθμός των μαθημάτων και το ποια θα είναι αυτά θα τεθεί υπό συζήτηση».

Αλλαγές και στο πρώτο έτος Πανεπιστημίων και ΤΕΙ…

Από τις δηλώσεις του κ.Φίλη δεν έλειψαν και οι αναφορές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Ένα ακόμα κομμάτι που είναι πολύ σημαντικό και το συζητούμε είναι το πρώτο έτος του πανεπιστημίου. Τα παιδιά δεν πρέπει αν μπαίνουν σε τμήματα αλλά σε σχολές και μέσα από έναν πρώτο κύκλο γενικών μαθημάτων να ωριμάζει σε αυτούς η ιδέα για το τι ακριβώς θέλουν να ακολουθήσουν. Αυτός ο κύκλος θα μπορεί μάλιστα να έχει κοινά στοιχεία ανάμεσα σε ΤΕΙ και ΑΕΙ»

Κλείνοντας ο κ.Φίλης ξεκαθάρισε, πως όλα τα παραπάνω δεν είναι έτοιμα προς νομοθέτηση αλλά είναι βασικές κατευθύνσεις που μπορούν να δώσουν μια ζωντάνια στην εκπαίδευση και να αυξήσουν το ενδιαφέρον των παιδιών για το σχολείο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εθνικής Οδός Πατρών – Κορίνθου: Ουρές χιλιομέτρων μετά από φωτιά σε αυτοκίνητο

Στις φλόγες τυλίχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (6/5) ένα...

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 21 Μαΐου στο Δημόσιο

Πανελλαδική απεργία για τις 21 Μαΐου έχει εξαγγείλει η Ανώτατη Διοίκηση...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο