Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΕΦΕΤ: Οι επτά οδηγίες – συμβουλές για την Τσικνοπέμπτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επτά οδηγίες – συμβουλές δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστα και απρόοπτα περιστατικά την Τσικνοπέμπτη (20/02) ημέρα που καταναλώνονται κατεξοχήν κρεατικά. Πρόκειται για συμβουλές που αφορούν κατεξοχήν το ψήσιμο των κρεάτων.

Η Τσικνοπέμπτη που γιορτάζεται την δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής, είναι μέρα που συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές.

Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:

  • Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
  • Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
  • Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
  • Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
  • Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
  • Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
  • Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.
  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • ΕΦΕΤ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ιουλία Καραπατάκη έρχεται στο Varco με νέο πρόγραμμα και μια μπάντα που θα μας ξεσηκώσει

Η Ιουλία Καραπατάκη βγαίνει με φόρα και χαμόγελο και...

Ο ΕΟΦ ανακαλεί φακούς επαφής

Τι αναφέρει η απόφαση του ΕΟΦ Ο ΕΟΦ αποφάσισε «την...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ