Εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή στην Π.Ε. Λακωνίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Λακωνίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Π.Ε.Λακωνίας, είχαν τη χαρά να φιλοξενήσουν στη Σπάρτη τον συγγραφέα, ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ΑμεΑ και ηθοποιό κ. Δημήτρη Αντωνίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Αντωνίου πραγματοποίησε σειρά εκδηλώσεων, με στόχο την ενδυνάμωση και την προώθηση της αισιοδοξίας ως στάση ζωής, αλλά και τις καλές πρακτικές για την οδική ασφάλεια.

Στις 3 και 4 Φεβρουαρίου, ο κ. Αντωνίου επισκέφθηκε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Σπάρτης, όπου πραγματοποίησε ομιλίες με τίτλο «Αισιοδοξώ σημαίνει: Δηλώνω συμμετοχή σε έναν αγώνα μετ’ εμποδίων». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εμπνευστούν από την προσωπική του πορεία και να κατανοήσουν τη σημασία της θετικής σκέψης και της επιμονής.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στήριξε την πρωτοβουλία αυτή και ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, μετά τη συνάντησή του με τον Δημήτρη Αντωνίου, δήλωσε:

Η αισιοδοξία είναι δύναμη και μπορεί να αποτελέσει εργαλείο υπέρβασης κάθε δυσκολίας. Ο Δημήτρης Αντωνίου μας δείχνει έμπρακτα πώς μπορούμε να τη μετατρέψουμε σε κινητήρια δύναμη για να ξεπερνάμε τα εμπόδια που μας εμφανίζονται πολύ συχνά στη ζωή.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Π.Ε.Λακωνίας συνεχίζουν να στηρίζουν δράσεις οι οποίες προάγουν τη συμπερίληψη, την έμπνευση και την ενδυνάμωση των νέων μας. Ευχαριστούμε τον κ. Αντωνίου για την πολύτιμη παρουσία του στη Σπάρτη και τη σημαντική συμβολή του στην καλλιέργεια της θετικής σκέψης, αλλά και για τις ομιλίες του στα σχολεία με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια.”

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

LIVE | 7o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ – «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΣΟΥΓΙΟΥΛ!» (16/3/2026)

Η “ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ” εις ενθύμιον των 120 χρόνων από τη γέννηση του ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ -γεν. το 1906- αφιερώνει τη βραδιά της Δευτέρας 15 Μάρτη στον ΜΙΧΑΛΗ ΣΟΥΓΙΟΥΛ! Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΟΥΓΙΟΥΛ, τη δεκαετία του 1920 ερχόταν στην Τρίπολη, για διακοπές, και απ' εδώ ξεκίνησε το συνθετικό έργο του γράφοντας τα πρώτα τραγούδια του...! Ιδεώδης ερμηνευτής των τραγουδιών του ΣΟΥΓΙΟΥΛ ο δικός μας -από τα Τρόπαια- ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ, που, με την Ορχήστρα του, από τη σκηνή, του “Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου, θα μας ταξιδέψει σε άλλες ρομαντικές αλλοτινές εποχές... εποχές των αρχοντορεμπέτικων και όχι μόνο...! Όμως, και ΘΟΔΩΡΟΣ ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ θα είναι παρών ενώ, ενώ τον Μπάμπη Τσέρτο θα προλογίσει ο γνωστός Μουσικοκριτικός, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΤΗΣ! Τον πρώτο λόγο θα έχει ο Τριπολίτης ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ιδιοκτήτης και Δ/ντής της αρχαιότερης στην Ελλάδα, “ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ”, που, από εκεί έχουν αποφοιτήσει τα μεγάλα ονόματα του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης! Η αλήθεια είναι πως ο χώρος του “Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου”, για μια ακόμη φορά, θ' αποδειχθεί μικρός για να δεχθεί τόσο κόσμο... Η Συναυλία αρχίζει στις 08:00 το βράδυ... και, όπως πάντα, η ΕΙΣΟΔΟΣ θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό...!

Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε ότι μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης των οργάνων ενδυνάμωσης, από σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου 2026, τίθεται σε πλήρη λειτουργία η αίθουσα βαρών του Δ.Α.Κ. Δήμου Τρίπολης. Η Αντιδήμαρχος Τρίπολης Σταθούλη Θεοδώρα

Υπογραφές για τον βιολογικό καθαρισμό στο Λεβίδι

Κώστας Τζιούμης: «Μια σημαντική μέρα για τον Δήμο Τρίπολης – Υπογραφές για τον βιολογικό καθαρισμό στο Λεβίδι»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ