Ξενάγηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου «Μελαγκάβι» στην Καστάνιτσα Αρκαδίας (pic)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, τριάντα πέντε μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου «Μελαγκάβι» επισκέφθηκαν το αρχαιότερο Τσακωνοχώρι του Πάρνωνα.

Η επίσκεψη ξεκίνησε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας, όπου ο υπεύθυνος του Κέντρου και ο πρώην πρόεδρος του χωριού κ. Σωτήρης Λάτσης υποδέχθηκαν τους επισκέπτες και τους ενημέρωσαν για την ιστορία και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του χωριού, για τα φυσικά μνημεία του Πάρνωνα, καθώς επίσης και για την Τσακώνικη διάλεκτο. Στη συνέχεια τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου περιηγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου Ενημέρωσης, αλλά και στην νέα Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων που βρίσκεται στο υπόγειο του Κέντρου, όπου ενημερώθηκαν για τα παραδοσιακά επαγγέλματα της περιοχής τα οποία είναι απόλυτα συνυφασμένα με το δάσος και ορισμένα από αυτά ασκούνται έως και τις μέρες μας από τους κατοίκους της Καστάνιτσας. Η επίσκεψη στο Κέντρο ολοκληρώθηκε με τη διανομή ενημερωτικών (φυλλάδια, έντυπα και χάρτες) για την προστατευόμενη περιοχή.2

Η ξενάγηση συνεχίστηκε στην εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου πληροφορήθηκαν για την ιστορία του ναού αλλά και για τα σημαντικότερα μοναστήρια στην προστατευόμενη περιοχή του Πάρνωνα και ολοκληρώθηκε με περιήγηση στον παραδοσιακό οικισμό της Καστάνιτσας και με παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία του χωριού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μουσική Βραδιά στο Ξηροπήγαδο

Τη Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 και ώρα 21:30 στο...

Σοκαριστικό βίντεο από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Επίθεση με πυροβολισμούς κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ...

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση της...

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο της Σταματίας Πρίντζου

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Δήμου Νότιας Κυνουρίας για τον θάνατο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο