Πελοπόννησος, Greece

Κοινωνικός Τουρισμός 2025: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αίτησης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λήγει σήμερα Τετάρτη 14/5 η προθεσμία για τις αιτήσεις στον Κοινωνικό Τουρισμό 2025 της ΔΥΠΑ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, καθώς οι ενδιαφερόμενοι αντιμετωπίζουν τεχνικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, παρότι η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής συνεχίζεται, οι πολίτες δηλώνουν πως πολλές φορές η σελίδα «δεν φορτώνει» ή χάνεται η σύνδεση και δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα άνοιξε την Τετάρτη (7/5) για τις 300.000 επιταγές ενίσχυσης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να κάνουν τις αιτήσεις τους σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Σήμερα 12/5 αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι δικαιούχοι με ΑΦΜ που καταλήγει σε 2,3,4,5,6, 7,8 & 9, ενώ τις επόμενες δύο ημέρες θα μπορούν να κάνουν αίτηση όλα τα ΑΦΜ.

Το πρόγραμμα φέτος θα ξεκινήσει νωρίτερα από ποτέ, την 1η Ιουνίου 2025 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές (vouchers), με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή ανέρχεται σε 25%, ενώ για ΑμεΑ τα εισιτήρια είναι δωρεάν.

Το οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν μπορεί να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, ενώ για τους μακροχρόνια ανέργους (τουλάχιστον 12 μήνες ανεργίας) ισχύουν διαφορετικά εισοδηματικά κριτήρια, όπως περιγράφονται στην Δημόσια Πρόσκληση.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω gov.gr με ένα κλικ εδώ.

  • Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ)

Δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε περιπτώσεις μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, τα δικαιολογητικά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.

Οι αιτήσεις παρόχων, δηλαδή τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες, υποβάλλονται από τις 07.05.2025 έως τις 18.05.2025 μέσω gov.gr με ένα κλικ εδώ.

  • Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Πάροχοι Κοινωνικού Τουρισμού

Στο Μητρώο Παρόχων εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τα δικαιολογητικά συμμετοχής.

Τι καλύπτουν τα voucher

Η επιταγή είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και ωφελούμενο ξεχωριστά, οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιήσουν:

  • Mε μικρή ιδιωτική συμμετοχή: Έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο.
  • Με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή: Έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν για Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω, Σάμο και Ρόδο.
  • Με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή: Έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν για Βόρεια Εύβοια, Έβρο και Θεσσαλία (εκτός Σποράδων).

Οι τιμές επιδότησης προσαυξάνονται κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (15.12.2025 έως 14.01.2026) και του Πάσχα (03.04.2026 έως 19.04.2026).

Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα Β. Εύβοιας, Έβρου και Θεσσαλίας (εκτός των Σποράδων).

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή ανέρχεται σε 25%, ενώ για ΑμεΑ τα εισιτήρια είναι δωρεάν.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατάθεση Δελτίου Απογραφής στρατευσίμων των κλάσεων 2029 και 2030

Σας γνωρίζουμε ότι οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 2029 και 2030, σύμφωνα με αλλαγές που επήλθαν, είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) ως εξής: α. Οι στρατεύσιμοι της κλάσεως 2029 (γεννημένοι το έτος 2008), κατά το πρώτο δίμηνο του έτους 2026 (από 02 Ιαν 26 έως και 28 Φεβ 26), β. Οι στρατεύσιμοι της κλάσεως
00:03:05

Συνελήφθησαν 2 άτομα για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα στην Νότια Κυνουρία

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από -24- γραμμάρια κοκαΐνης και ναρκωτικά δισκία

Αρχοντικό Ματάλα: Η Κιούση απαντά στον Δαβάκη και θέτει κρίσιμα ερωτήματα

Κατ’ αρχάς, εκτιμάμε την άμεση θεσμική ανταπόκριση του υφυπουργού...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ